Witam od kilku miesięcy próbuję zrobić coś w rodzaju licznika okrążeń i pomiaru czasu. Wytłumaczę o co dokładnie mi chodzi! Od jakiegoś czasu zajmuję się modelarstwem RC śmigam autkami. I z braku czasu nie mogę jeździć na treningi na tor, więc postanowiłem zrobić sobie prywatny tor w domu. tylko nie wiem czy poprawia mi sie czas okrążenia i ile kręcę kółek w ciągu 5 min.
Chciałbym zrobić taki wyświetlacz na którym mi pokaże ilość okrążeń oraz czas okrążenia. Oczywiście chciałbym aby pod wykładziną był założony jakiś odbiornik a w samochodziku nadajnik, i po każdym przejechaniu mi pokaże w jakim czasie przejechałem ostatnie okrążenie oraz ilość okrążeń przejechanych. Jestem średni w elektronice więc dlatego pisze na ty cudownym Forum które kilkukrotni mi już pomogło
. Proszę pomóżcie tak dla świadomości może to komuś pomoże aby mógł mi pomóc że tor jest szerokości 50cm.
Chciałbym zrobić taki wyświetlacz na którym mi pokaże ilość okrążeń oraz czas okrążenia. Oczywiście chciałbym aby pod wykładziną był założony jakiś odbiornik a w samochodziku nadajnik, i po każdym przejechaniu mi pokaże w jakim czasie przejechałem ostatnie okrążenie oraz ilość okrążeń przejechanych. Jestem średni w elektronice więc dlatego pisze na ty cudownym Forum które kilkukrotni mi już pomogło