logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PHILIPS 22DC701/80, zakodowało się po odł. zasilania.

robert75n 16 Lis 2007 16:30 1556 7
REKLAMA
  • #1 4487953
    robert75n
    Poziom 29  
    Ocena: 27
    Witam serdecznie , radyjko jak w temacie po odłączeniu zasilania zakodowało sie kod znam. Po włączeniu wyświetla napis COD po przyciśnięciu 1 wyświetla kreske(-) i na ty koniec nie wiem może bin się rozsypał ale wgrałem inny z elektrody i dalej to samo,proszę o pomoc pozdrawiam Robert.
  • REKLAMA
  • #2 4488194
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1412
    A strzałkami cyferka nie zmienia się ;) później znów 1 i następna :idea:
  • REKLAMA
  • #3 4494119
    robert75n
    Poziom 29  
    Witam, o ile pamietam to 1 zmienia się cyfrę od 0 do 9 a strzałkami przechodzi na następna cyfrę kodu,ale to nie istotne bo radio po nacisnięciu 1 nie robi nic.
  • REKLAMA
  • #4 4494325
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1329
    1 zmienia cyfrę kodu a strzałki ustawiają ją od 0 do 9. Wyłącz kod w pamieci i sprawdź czy działa klawiatura.
  • #5 4497084
    robert75n
    Poziom 29  
    Witam,możliwe że to mi się coś pokręciło,ale jest tylko (-) na wyświetlaczu i żadnej cyfry nie mogę wpisać ,może ktoś podpowie jak wyłączyć kod?
  • #6 4497242
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Widzisz, żeby naprawić radio trzeba znać jego obsługę. Kod wyłącza się z poziomu klawiatury tak samo jak się go wpisuje a z poziomu pamięci jak w w większości Philipsów ale na tym forum nie dopuszczamy takich informacji.
    Jak masz taki znaczek to jak narazie poprawne zachowanie radia, potem klawisz 1, cyfrę ustawia się strzałkami, zatwierdza 1 i znów strzałkami drugą cyfrę. Ostatnią chyba nieco dłużej się przytrzymuje. Proponowałbym odczekać trochę na włączonym bo może już eksperymentując je przyblokowałeś.

SławeK
  • #7 4500643
    robert75n
    Poziom 29  
    SlaweK napisał:

Jak masz taki znaczek to jak narazie poprawne zachowanie radia, potem klawisz 1, cyfrę ustawia się strzałkami, zatwierdza 1 i znów strzałkami drugą cyfrę. Ostatnią chyba nieco dłużej się przytrzymuje. Proponowałbym odczekać trochę na włączonym bo może już eksperymentując je przyblokowałeś.

SławeK

Widzisz kolego że właśnie tak robie i cały pic na tym polega że te radio po zmianie z COD na (-) nic więcej nie robi o czym pisze dokładnie u góry , co do wyłączenia kodu to nie wiem może ktoś pomoże na PW,pozdrawiam Robert.
  • REKLAMA
  • #8 4504771
    robert75n
    Poziom 29  
    Po przełożeniu procesora z innego radyjka(dawcy) kod wpisuje się normalnie i radyjko gra :D , pozdrawiam wszystkich Robert

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Radio PHILIPS 22DC701/80 po odłączeniu zasilania wymaga ponownego wpisania kodu zabezpieczającego. Po włączeniu wyświetla napis "COD", a następnie znak "-", jednak nie można wprowadzić cyfr kodu, co sugeruje problem z pamięcią lub oprogramowaniem (bin). Próby wgrania innego oprogramowania nie przyniosły efektu. Standardowa procedura wpisywania kodu polega na użyciu klawisza 1 do zmiany cyfr oraz strzałek do przechodzenia między nimi, a zatwierdzenie następuje ponownie klawiszem 1. W przypadku problemów z wpisaniem kodu i brakiem reakcji urządzenia, rozwiązaniem okazała się wymiana procesora na ten z innego, sprawnego radia, co przywróciło możliwość wpisania kodu i normalne działanie urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA