logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[A65] Pierwszy taki mój przypadek + potrzebne FUBU PL AMD.

KanekS 17 Lis 2007 22:50 1212 4
REKLAMA
  • #1 4492829
    KanekS
    Poziom 29  
    Ocena: 40
    Witam.
    Zawsze A65 szły mi bez problemu, ale ten coś trefny.

Dostałem do zrobienia A65 brzyczącego, na kości AMD, no więc wziąłem w obroty.
    Próbowałem wgrywać rożne Fulle ale nic z tego, wkońcu znalazłem A65_v06_lg4_full_amd, i po nim telefon wstaje, ale:
    -Zamiast napisu 'My stuff' nazwe : "aridogΛedas".
    Zamiast 'Ringtones' mam 'a Ring tones-Xar...'. 'Call setup' jest jako 're(a GivacΣna'.

Telefon nie ma zasięgu, a jak wpisze *#06# to są same krzaczki, nieważne jaki język ustawię. Ogólnie połowa opcji zamiast właściwych nazw, ma jakieś takie krzaczki, jak wyżej wymienione.
    Jakakolwiek próba spolszczenia go SWUP-em, nieważne w jakiej wersji, zabija telefon i trzeba na nowo wgrywać tego nieszczęsnoego Fulla, który i tak źle działa.
    Pod innymi FullFlashami nie działa. Kody ofkors przeliczam.
    Telefon grzany. Flash stawiany. Procek bujany. I dalej nic.

Ogolnie ten FF co mam to chyba w sobie ma już zepsytu LGP bo jak probuję go wyciagnac w Smelterze to Smelter wywala blad, a na innych fullach smiga.

Czy możecie coś poradzić? Ewentualnie może ktoś zgrać Fulla ze swojego A65 na AMD i mi podesłać?

Mam dokładnie taki sam problem jak tu:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic485623.html

Pozdrawiam i liczę na sugestie. :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4492871
    KanekS
    Poziom 29  
    ten temat widzialem i wlasnie tego fulla wgrywam to telefon sie wlacza ale nie lapie zasiegu oraz nazwy sa pozmieniane na krzaczki :/

a co dziwne to tylko na tym "trefnym" fullu telefon się włącza, a na innych wogole nie wstaje co dla mnie nowosc, bo zawsze mi A65 smigały na pierwszym lepszym fubu
  • REKLAMA
  • #5 4492957
    KanekS
    Poziom 29  
    dzieki wielkie wlasnie sie wgrywa za chwile sie skonczy, poinformuje o rezultatach

Dodano po 12 [minuty]:

niestety ten Freia i FF jeszcze bardziej namieszaly w fonie, zmienil mi sie HASH i reszta badziewia, telefon nawet nie bzyczy, log z PU przy probie przeliczania kodów:
    Start...
    Loading BootsModel(A65)...
    Sending StartBoot Ok.
    Sending MainBoot Ok.
    Warning: HASH data error!
    ? ?
    FlashID: 0001/227E-2212-2200
    Flash Size: 16Mb, WriteBuffer: 32 bytes
    Region(1): Blocks 256, Size 64Kb
    Start EEPROM segments at addres 0xD80000
    Warning: Not valid addres Start EEPROM in set phone model!
    FSN: 19308E56 -> PhoneID: 568E3019
    OTP IMEI: 3544*********74
    HASH: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
    Use OTP IMEI: 3544*********74
    Error: Not valid addres EELITE in set phone model!

Ale teraz wgrywam jeszcze inny znaleziony FF, zobaczymy co bedzie.

Dodano po 20 [minuty]:

No udało się! FullFlash który uratował tego A65: http://evil-hackers.com/BB-gsm/A65_AMD_No_Net_Fix_FF.rar

gsmfan, dzieki za zainteresowanie, pozdrawiam. :)
REKLAMA