Witam wszystkich
Mam ogromny problem:), wczoraj kupiłem nówkę Radeona 9600pro i po podłaczeniu, na monitorze nie pojawia się nic, monitor jest w trybie czuwania, czarny ekran ( nawet przy początkowym starcie dosa )
Karta chodzi, wiatraki się kręcą słychać że coś się ładuje, ale na obudowie komputera świeci tylko czerwona dioda.
Wpinam poprzednią kartę "radeon 9200" i jest ok.
Szukałem wszędzie, pytałem każdego. Porady jakie były to ;
Stary bios-więc zaktualizowałem na najnowszy jaki płyta główna obsługuje
Reset biosa też nic nie pomógł.
Zmieniałem zworki na płycie głównej,
podłączałem kartę u kumpla gdzie ma ten sam monitor i działało!! Resetowałem, zmieniałem sterowniki, odpinałem/wpinałem monitor i lipa.
Wszędzie zarzekają się, że ten Radeon pasuje do mojej płyty głównej. Na płycie mam te złącze AGP kompatybilne z tą kartą, więc tu chyba nie ma problemu
Komputer ma już 3 lata postanowiłem więc zacząć o wymiany karty graf.
Moje parametry komputera to;
Czy możecie mi jakoś pomóc?
z góry dzięki
Mam ogromny problem:), wczoraj kupiłem nówkę Radeona 9600pro i po podłaczeniu, na monitorze nie pojawia się nic, monitor jest w trybie czuwania, czarny ekran ( nawet przy początkowym starcie dosa )
Karta chodzi, wiatraki się kręcą słychać że coś się ładuje, ale na obudowie komputera świeci tylko czerwona dioda.
Wpinam poprzednią kartę "radeon 9200" i jest ok.
Szukałem wszędzie, pytałem każdego. Porady jakie były to ;
Stary bios-więc zaktualizowałem na najnowszy jaki płyta główna obsługuje
Reset biosa też nic nie pomógł.
Zmieniałem zworki na płycie głównej,
podłączałem kartę u kumpla gdzie ma ten sam monitor i działało!! Resetowałem, zmieniałem sterowniki, odpinałem/wpinałem monitor i lipa.
Wszędzie zarzekają się, że ten Radeon pasuje do mojej płyty głównej. Na płycie mam te złącze AGP kompatybilne z tą kartą, więc tu chyba nie ma problemu
Komputer ma już 3 lata postanowiłem więc zacząć o wymiany karty graf.
Moje parametry komputera to;
Cytat:Win XP
Procesor Athlon XP 2200+
Płyta Gł. ECS L7VTA2 wer2
Monitor Lite On flatron 17"
karta graf Radeon 9200 do tej pory
zasilacz CHIEFTEC 400W
Czy możecie mi jakoś pomóc?
z góry dzięki