logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć dwa Windowsy i sformatować dysk 250 GB na 4 partycje?

grzegorz kk 21 Lis 2007 17:08 1109 5
REKLAMA
  • #1 4505324
    grzegorz kk
    Poziom 13  
    Witam.
    Chodzi o to że dawno już nie formatowałem dysku całego (250 gb) :D podzielony na 4 partycje, i mam zasadniczy problem bo chciałbym wyczyścic go doszczętnie :D :D ,a problem jest taki że mam dwa windowsy zainstalowane na dwóch dyskach (C i D) jak zrobic żeby usunąc dwa windowsy, i sformatowac do zera. :D wszystko po prostu,a jeśli nie da się to chociaż sformatowac jeden.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4505693
    fuutro
    Poziom 43  
    Ocena: 837
    Z poziomu instalacji systemu każ mu tylko wyczyścić dyski lub z dyskietki startowej, bo chyba polecenie format tam jest.
  • REKLAMA
  • #3 4505732
    wojcik89
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Tak jak kolega wyżej napisał lub ściągnij sobie jakiś program do partycjonowania dysku z bootowalnej płyty np partition manager albo gparted
  • REKLAMA
  • #4 4506025
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 4506226
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Program WDClear całą powierzchnię wyzeruje tworząc jakby dysk pod względem powierzchni jak prosto z fabryki. Następnie podczas instalacji tworzysz jedną jedyną partycję systemową i na niej instalujesz system. Po wgraniu wszystkiego co potrzebujesz już spod windy dzielisz i formatujesz dysk. Wada: stracisz wszystkie dane które są obecnie na dysku, ale chyba o to chodzi?
  • #6 4508750
    grzegorz kk
    Poziom 13  
    Niestety jednak sytuacja zmieniła się diametralnie:) ,dzięki za odpowiedzi ale myślałem że będzie potrzebny kompletny format jednak przeskanowałem porządnym antyvirem wyrzucił to co nie potrzeba usunął,i pytanie jest teraz zupełnie inne chodzi o usunięcie jednego z windowsów Na dysku D mam windowsa dobrego,a na C np nie mam połączenia z netem i duże problemy są:|. Jak usunąc go żeby usunąc windowsa z C i żeby na D został,bo dwa windowsy na jednym kompie nie potrzebne.
REKLAMA