000andrzej napisał: Jesli to jest stara pralka PS BIO to sa tam 2 czujniki temperatury. Najlepiej nie kombinuj tylko zobacz ktory jest uszkodzony i wymien na taki sam. Z doswiadczenia wiem, ze czesciej psuje sie ten na temp. 40 st.
napisalem wcześniej, ze to jest pralko-suszarka. Zakupiona była w USA w 90 roku. W Polsce trudno wtedy bylo cokolwiek kupic, a tam pralki takie były po 300$ i przewóz statkiem do Gdańska, czy Gdyni nie pamietam juz, a ztamtad bezpłatnie dowozili w kazde miejsce w Polsce i dawali gwarancje. Firmy w USA i przewozowe w Polsce korzystali z tego jak u nas w kraju stało sie 3 dni za pralka frania a jak dochodziło sie do swojej kolejki a, zabrakło pralki to Brało sie to co było np lodówke lub odkurzacz. Niestety takie byly czasy w PRL-u. Wspomne tylko, ze nie kupiłem jej osobiście, bo najdalej poza Polską to byłem na Słowacji. Fajnie wtedy było mieć kogos znajomego w Stanach, ale to juz historia. U nas sklepy sa zawalone sprzetem AGD i nie trzeba juz stac po kilka dni w kolejce by cokolwiek kupić. Ale odbiegłem troche od tematu, ale troche powspominałem te czasy. Dodam jeszcze, ze jezeli widzicie u starszych ludzi stara pralke lub TV czarnobiały obok nowego kolorowego, lub inny sprzet na wtyczke i czasami dziwicie sie czemu nie kupia nowego sprzetu, to odpowiedź jest jedna - Oni wystali ta pralke , lodówke ten TV i inne rzeczy kilka dni. Lub odkładali kilka lat na TV kolor niedojadajac, ale to nie jest forum o polityce. Jeszcze raz dziekuje za pomoc. Henryk