logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Word nie można zapisać pracy na dysku - brak miejsca ???

harkonnen 07 Gru 2003 16:39 4969 5
REKLAMA
  • #1 428144
    harkonnen
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    Mam problem z office 2000 . Po napisaniu czegokolwiek w wordzie nie dasię zapisać tego na dysk. Wywala komunikat że brak miejsca na dysku
    choć jest go mnóstwo (ponad 33 GB) nie da się nagrać nawet na dyskietke. Przeinstalowałem Offica później zmieniłem na officcce XP , 97 i dalej to samo. Co to może być?? MAm win XP prof. sprawdziłem wiruchy norton antywirusem troche znalazł pousuwał ale to nic nie dało.
  • REKLAMA
  • #2 428647
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 495
    a wszystkiego rodzaju pliki obsługiwane powoduja tego typu monity? to znaczy czy tylko przy jednym pliku tak isę dzieje czy jakbyś próbował zapisac cokolwiek.

prawdopodobnie te wirusy dają sobie rade z Norton antywirem.

A spróbój z Worda wysłac sobie na majla i otworzyć ewentualnie skopiować cały dokument do edytora html, który jest w outlooku i z niego to zapisać np do html , eml...
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 428695
    koza18
    Poziom 14  
    Ocena: 43
    Widziałem taki jeden przypadek... pliczek worda ca 100 stron. Pomogło zapisanie pliku "w kawałkach" i późniejsze ich sklejenie. Nie pamiętam dokładnie, ale to była chyba wina jakiegoś magicznego formatowania z innej wersji worda niż ta na której był ten "niezapisywalny" plik otwarty.
  • REKLAMA
  • #4 429000
    harkonnen
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    Pliki są różne i krotkie 1-10 stron max, brak jakiś specjalych zdjęc rozmiar do 100-200 kB. Nawet jesli utworze dokument z 1 znakiem to jego rownierz nie da sie zapisac. Inne pliki xls,ppt itd mogę bez problemu zapisywać
  • REKLAMA
  • #5 699159
    killer
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Moze temat juz nie aktualny, ale doradze cos :)

U mnie to samo jest, nie wiem czego to jest wina, ale gdy office'a mowi mi ze juz nie ma miejsca na dysku to zapisuje plik jako rtf.
    Calosc wtedy jest bez problemu zapisywana razem z formatowaniem.
    Pozniej restart win i mozna koncowy efekt zapisac w postaci doc'a
  • #6 699231
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 787
    W takim razie nie możecie poprzestać na sprawdzeniu tylko wirusów. Uzyjcie np. programu Ad-Aware iCWShredder-a (obydwa na serwerze Elektrody). Może macie w systemie inne robactwo, którego antywirus nie jest w stanie rozpoznać.
    Spróbujcie np. sprawdzić dyski Skanerem http://security.symantec.com/sscv6/default.asp?langid=ie&venid=sym
    (Virus Detection)
REKLAMA