logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie programy do tworzenia prostych schematów elektronicznych polecacie?

SpikeNeo_18 07 Gru 2003 21:16 3447 7
REKLAMA
  • #1 428438
    SpikeNeo_18
    Poziom 12  
    Potrzebuję programy do tworzenia prostych schematów elektronicznych :) Jesli ktoś zna lub wie jak je znaleźć to prosze o kontakt na forum lub na gg: 3139652 . Dzięki :)
  • REKLAMA
  • #2 428496
    apstynent
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    program? eeee... ja to bym nie liczył na to że program zrobi za ciebie schemat
    aż tak dobrze to nie ma

kurcze, nie wiem czy o to chodzi ale może PSpice, ktoś bardziej doświadczony powinien potwierdzić, ja w sumie mam to na dysku ale jest używany przez mojego brata - ja jakoś nie łapię się w nim za bardzo
    jakiś czas temu bawiłem się czymś o nazwie circuit czy też crocodile clips - ale były to programy prościutkie (czyli w sam raz dla mnie)
  • REKLAMA
  • #3 429194
    DAREK4444
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Polecam Tiny CAD, Electronic Workbench www.google.pl :)
  • REKLAMA
  • #4 429368
    SpikeNeo_18
    Poziom 12  
    Ta stronka www.edw.pl niedziala :( a w google nic nie moge znaleźć :( muszę chyba się bardziej postarać . Potrzebne mi są programy w których można rysować ścierzki , wszelkiego rodzaju elementy. Chce się przekonać czy potrafiłbym złożyć jakiś prosty układ :)

A tak na marginesie pozyczyłby mi ktoś 4 punkty?? Chciałbym ściągnąć tą pomoc co jest w innym dziale ( dla początkujących) :) byłbym wdzięczny jęsli wogóle tak można i jest to oczywiście zgodne z regulaminem :)
  • #5 429450
    DAREK4444
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Jakby co to zapodałem Ci te 4 punkty, w końcu musimy sobie pomagać:) Jak sie dorobisz to mi oddasz ;) Pozdro
  • #6 429581
    SpikeNeo_18
    Poziom 12  
    Dzięki wielkie :) Kiedyś się odwdzięcze :)
  • #7 441521
    Matejkos
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    ja osobiście mam na dysku crococlip jest sporo elementów. jak ktoś potrzebuje niech śle maila [email]matejkos@wp.pl[/email]. pozdrowienia
    Matejkos :lol:
  • REKLAMA
  • #8 442529
    noellee
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    To może ściągnij sobie powerlogic- do rysowania schematów logicznych i powerpcb-poprowadzi Ci ściezki , mozesz też w tym rysować elementy elektroniczne, posiadają one też całkiem duze bibloteki.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji polecano programy do tworzenia prostych schematów elektronicznych, zwracając uwagę, że oprogramowanie nie zastąpi wiedzy użytkownika. Wskazano na programy takie jak PSpice, Circuit, Crocodile Clips, TinyCAD oraz Electronic Workbench. Użytkownicy podkreślali, że programy te oferują różny poziom zaawansowania i bibliotek elementów elektronicznych. Dodatkowo zasugerowano PowerLogic do rysowania schematów logicznych oraz PowerPCB do prowadzenia ścieżek i tworzenia elementów elektronicznych, z uwzględnieniem rozbudowanych bibliotek. Wskazano również na potrzebę programów umożliwiających rysowanie ścieżek i elementów, co jest istotne dla początkujących chcących złożyć proste układy elektroniczne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA