Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nissan Micra K11 (r.94) przełącznik świateł

slonyk5 01 Gru 2007 13:44 12205 8
  • #1 01 Gru 2007 13:44
    slonyk5
    Poziom 10  

    Witam!!! Chciałbym uzyskać pomocy w temacie przełącznika do świateł Nissan Micra K11 z roku 94. Nie przełącza na światła drogowe,reszta działa jak należy. Jeśli dłuższą chwilę manewruje się dżojstikiem światła "długie"mrugają (jakby brak styku). Chciałbym sie dowiedzieć czy przełącznik jest rozbieralny i jeśli go otworzę to nie powyskakują mi jakieś niespodzianki z środka. Może ktoś ma jakieś fotki w tym temacie. Proszę o pomoc i POZDRAWIAM

    0 8
  • #2 01 Gru 2007 13:48
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 01 Gru 2007 15:21
    slonyk5
    Poziom 10  

    Rozebrałem, skontrolowałem i nie wiem co tam moglo sie zepsuć. Styki czyste (dla pewności przemyłem), mechanizm w porządku. Założyłem, próba i niestety żadnej poprawy.

    0
  • #4 01 Gru 2007 15:26
    zomodj
    Poziom 10  

    weź więc morze miernik i zobacz drogę od pająka po bezpiecznik. może przewód się gdzieś przetarł w okolicy.
    Nie wiem czy masz u siebie światła na przekaźnikach, może to być także jego wina.

    Moderowany przez Błażej:

    Co ma morze wspólnego z przełącznikiem świateł?

    0
  • #5 01 Gru 2007 19:33
    mansky
    Poziom 18  

    sprawdż przełącznik miernikiem czy łączą styki bo na oko to nie sprawdzanie

    0
  • #6 01 Gru 2007 20:08
    slonyk5
    Poziom 10  

    Zastanawia mnie tylko jedno, kiedy ustawię dżojstik na stałe "długie" nic się nie zmienia, jednak kiedy ciągnę dżojstik na tzw. sygnał długimi, to "długie" na moment mrugną, ale trzeba ten ruch wykonywać bardzo wolno.

    0
  • #7 01 Gru 2007 20:16
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Jeżeli naprawa sprawia problem to założyć nowy, bądź drugi sprawny, dać przekaźniki i zapomnieć o sprawie

    0
  • #8 01 Gru 2007 20:24
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Wszystko wskazuje na brak kontaktu gdzieś w obrębie przełącznika zespolonego. Aby jednak to wykluczyć, to spróbuj zewrzeć na krótko wyjście świateł długich z tego przełącznika (kawałkiem przewodu). Jak uzyskasz normalne działanie, to odpowiedź gotowa.

    1
  • #9 01 Gru 2007 20:29
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto