logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy NFS Pro Street zadziała na Core 2 Duo 1,5 GHz i zintegrowanej grafice 358 MB?

Napolione 02 Gru 2007 12:20 1402 8
REKLAMA
  • #1 4542923
    Napolione
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam,

posiadam kompika: Core 2 Duo (1,5 GHz), 2500 mb ram, ale karte graticzną zintegrowaną na płycie 358 mb. Czy gra NFS Pro Street będzie działać na takiej konfiguracji??

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4542949
    Napolione
    Poziom 14  
    No włąsnie, ale masz Radeona, a ja mam tylko na płycie zintegrowaną grafike, ale i tak kupie, najwyzej z małą stratą potem na allegro sprzedam, a skoro grałeś to czy ta gra jest w ogóle warta kupna ?

pozdrawiam
  • #4 4542970
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Kurcze, zbiła mi się kryształowa kula. Może pomożesz nam i sobie i załączysz raport z Everest lub AIDA32? Wtedy być może nasza odpowiedź będzie precyzyjna :-) Pozdrawiam i czekam na raport
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4542971
    Bullseye
    Poziom 27  
    Ocena: 89
    Hmm zalezy co lubisz.
    Dla mnie poza grafika (ktora jest ladna i dopracowana) gra jest beznadziejna:P zero realizmu, tuning na takim sobie poziomie i trudnosc tez mala (ze wzgledu na arcadowy styl gry). Ja na 100% bym jej nie kupil. Ale jezeli podobaly ci sie poprzednie serie to ta tez przypadnie Ci do gustu, z tym ze jezdzisz po torze nie po miescie wielkim.
    Wdg mnie nigdy nie dorowna grze Street Legal Racing: Redline gdzie tuning byl wrecz bajeczny ale grafa cienka troche.

PS. ten moj radeon to najtansza karta z dx9.0 jaka jest dostepna wiec rewelacja to nie jest.

Metali jakich ty informacji z everasta chcesz i od kogo:P?
  • REKLAMA
  • #6 4542979
    Napolione
    Poziom 14  
    Aha, dzięki za info :)

pozdrawiam serdecznie
    :)
  • #7 4543379
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 429
    Bullseye napisał:
    MI plynnie dzialala (przez 30min sie nia bawilem) na sprzecie:
    AMD Barton 2500+, 2x128MB ramu, Ati 9550 wiec sadze ze u Ciebie powinna isc bez problemu.

plynnie ?? pewnie w rozdzielczosci 320x240:D
  • #9 4544937
    kurak18
    Poziom 17  
    Ocena: 11
    JA na mojej płycie asus m2npv ze zintegrowana grafika odapiłem tego nfsa dał rade poszedł ale tragicznie wyglądał!. Ale dało się grać na najniższych detalach. Teraz po zmianie grafiki na 8500ge galaxy chodzi na full bardzo dobrze. A reszta to proc 4200+x2 i 2gb geil 800mhz. A tak po za tym to gra nie jest taka rewelacyjna jak poprzednie co prawda grafika ładna ale grywalność nie przykuwa wole osobiście most wanted lub poprzednie nfsu i nfsu2. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
NFS Pro Street może działać na komputerze z procesorem Core 2 Duo 1,5 GHz i 2,5 GB RAM, jednak zintegrowana karta graficzna 358 MB na płycie głównej znacząco ogranicza wydajność i jakość grafiki. Użytkownicy raportują, że gra uruchamia się i jest grywalna na najniższych detalach, ale obraz jest słabej jakości i płynność jest niska (około 22 FPS przy minimalnych ustawieniach i rozdzielczości 1024x768 16-bit). Porównania wskazują, że dedykowane karty graficzne, takie jak Radeon 9550 czy GeForce 8500 GE, zapewniają znacznie lepsze wrażenia. Gra jest oceniana jako mniej realistyczna i mniej grywalna niż poprzednie części serii NFS, z prostym tuningiem i arcade’owym stylem jazdy. Zaleca się sprawdzenie szczegółowych parametrów sprzętu za pomocą narzędzi typu Everest lub AIDA32, aby dokładniej ocenić kompatybilność.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA