Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Oryginalne radio do Renault Scenic 98r

tomich 05 Dec 2007 22:58 25447 6
    tomich
    Level 11  
    Witam,mam prośbe czy może wie ktoś jak rozkodować oryginalne radio z Renault Megane Scenik rok 98,wpisałem raz błędnie kod zamiast 2586 to wpisałem 2568,dlaczego to radio nie ma tak jak opel że można się 10 razy pomylić,przyciskam na drzojstiku przy kierownicy przycisk do wprowadzenia kodu i nic sie nie dzieje tylko jest napisane CODE,co mam robić jak można je rozkodować,czy można jeszcze raz podać dobry kod?Prosze o pomoc.
    SlaweK
    Level 43  
    Radio dało Ci czas na przemyślenie tego co robisz, owszem, jak odczekasz odpowiedni czas nie ruszając nic to pozwoli jeszcze wpisać poprawny kod.

SławeK

PS. Tytuł poprawiłem na bardziej regulaminowy.
    tomich
    Level 11  
    Czy powinno być podłączone do instalacji bo je odłączyłem?
    MichaelR
    Level 21  
    Powinno być podłączone i powinna być włączona pierwsza pozycja zapłonu - tzw akcesoria.
    tomich
    Level 11  
    Na pierwszej pozycji zapłonu - tzw akcesoria wyświetlacz nie świeci,skąd będe wiedział że radio pozwala na wprowadzenie drugi raz kodu?

Dodano po 2 [godziny] 52 [minuty]:

Radyjko już działa,dziękuję za podpowiedz. Po rozłączeniu zasilania na całą noc i ponownym podłączeniu oraz odczekaniu minuty radyjko pozwoliło na wprowadzenie poprawnego kodu. Pozdrawiam.
    dropsik210
    Level 1  
    witam serdecznie. posiadam cod do mojego radia(renault scenic) ale nie mam pojęcia jak go wbić :| słyszałem że przy kierownicy trzeba naciskać głośniej ciszej ale czy nie trzeba czegoś przytrzymać na radiu bo tylko w ten sposób nic mi sie nie pokazuje.
    SlaweK
    Level 43  
    Można próbowaź młotkiem ale zecydowanie bezpieczniej jest włączyć zapłon, włączyć radio, poczekać aż CODE zmieni się w 0000 a potem pokrętłem na joystiku ustawić pierwszą cyfrę kodu, zatwierdzić przyciskiem od spodu joystika, ustawić następna.... a ostatnią zatwierdzić przytrzymując dłużej ten przycisk. Można też poszukać instrukcję obsługi od podobnego radia z Renault a są takie w odpowiednim dziale.

SławeK