logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung CX-5913W – brak obrazu i dźwięku, cienka fioletowa linia na ekranie

wazzie 07 Gru 2007 20:51 969 4
REKLAMA
  • #1 4563068
    wazzie
    Poziom 17  
    Ocena: 36
    Witam,
    tematem rozważań jest tv samsunga, model cx5913w. Tv działał sobie jak to miał zwykle w zwyczaju, nagle obraz znikł.... fonia też. już myślałem że to trafopowielacz, ale zauważyłem w górnej części ekranu cienką fioletową linie, dodatkowo, przy zmianie kanału przeskakuje cienki poziomy prązek. Reaguje na zmianie kanału poprzez wyświetlanie ich nru na wyświetlaczu led.
    Co moze być problemem i czy warto sie za to zabierać, czy lepiej oddać "szpecowi" ???

pozdrawiam
    wazzie
  • REKLAMA
  • #2 4563089
    Karol 1
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Prawdopodobnie masz problem z układem odchylania V... jeśli nie naprawiałeś wcześniej TV to lepiej oddaj specjaliście... ale zawsze kiedyś trzeba zacząć...
  • REKLAMA
  • #3 4563170
    wazzie
    Poziom 17  
    Witam,
    zazwyczaj trafi9ały mi sie tv z uszkodzoną przetwornicą, ew trafo i z tym sobie radziłem... w tym tv to wszystko jakieś takie poklonowane.....:)
  • REKLAMA
  • #5 4563808
    wazzie
    Poziom 17  
    Witam,
    przez przypadek zauważyłem że waląc pięścią w stół, na moment mam cały obraz. Przegoniłem sie lutownicą po płytce, szczególnie w okolicach odchylania pionowego i pomogło (dzięki za schemat). TV działa, wiec zakładam obudowę i idę spać.
    Dziękuje ślicznie za pomoc.....

............ot młotkiem naprawiłem TV :D

pozdrawiam
    wazzie
REKLAMA