logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba VCP-B1DC - pisk i problemy z nawijaniem taśmy po długiej przerwie

kam223 08 Gru 2007 00:14 1465 2
REKLAMA
  • #1 4563981
    kam223
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Witam.
    Mam problem z w/w odtwarzaczem, chodzi o to, że po długiej przerwie w eksploatacji (ok 4-5 lat) mechanika odmówiła posłuszeństwa, tzn niby kasetę transportuje, układa itd, lecz słychać przy tym okropny pisk, po czym gdy oddaje kasetę, nie nawija taśmy pod ten ochronny plastik w kasecie i taśma dalej zahacza o wewnętrzne elementy.
    Zacząłem od gruntownego przeczyszczenia mechanizmów oraz ich przesmarowania lecz nic to nie dało. Sprzęt dość leciwy (1990r) lecz bardzo ładnie odtwarzał kasety i znów chciałbym z niego korzystać.
    Prosiłbym o radę, co trzeba jeszcze sprawdzić ew. wymienić, może paski? Niby nie wyglądają tak źle, ale to groszowa sprawa więc może warto.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4564661
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    Paski należy wymienić (4 paski w komplecie - pytaj o Funai). Można jeszcze pokusić się o wymianę sprzęgła ale to już w drugiej kolejności.
  • #3 4572680
    kam223
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Paski już zamówione. Mam nadzieję, że dostanę je w miarę szybko, po wymianie podzielę się "wrażeniami" :)
REKLAMA