A może da się zbudować do niego obudowę w sam raz do niego.. Zrobiłem już i niestety narzekam ponieważ jest za mało basu... co z tym fantem zrobić?? może da sie ją dostroić na zasadzie prób i błędów... (mam na myśli regulacje pojemności obudowy i bass-reflexu.. ) hmm??
Z takiego głośnika to bassu za wiele nie wyciągniesz. I bez podstawowych parametrów takich jak Qts, FS, VAS, czy innych nie jesteś w stanie nic policzyć. Najlepiej by było sprzedać to może z 30zł za to dostaniesz i kupno np GDN 20/80/2
Allegro masz przecież do tego :/ 120zł powinien kosztować do tego trochę drewna i w 200zł się zamknie bass ? Nieporównywalny z innymi subwooferami w tej cenie. Wzmacniacz 100W jak mu dasz to cię rozniesie z wzmacniaczem myślę że max 350zł a śmiało może konkurować z innymi sklepowymi w cenie nawet 700zł projekty masz na elce. Jeżeli mniej budżetowa konstrukcja to polecam STX 22/120/4 SC i wzmacniacz TDA7294 w 200zł się zamyka jak dobrze poszukasz ;]
Obudowę dobiera się pod głośnik a nie odwrotnie. Zależny o jakim GDN mówisz o tym 20/80/2 to do niego 35l wystarczy dla 1000l to trzeba naprawdę duuży głośnik
Myślalem o Alphardzie LW 1200,, to naprawde konkretny głośnik, posiadam mniejszy,, LW 1000 i zrobilem do niego obudowe 75 litrów, kupilem kortektor graficzny i na WnISD sprawdzalem i wydobywa z siebie niezly bit juz przy 20 Hz- ach.. Cały dom sie trzesie,,
Te odgłosy o których wspomniales sa przyczyną w przypadku basu niedopasowaniem miejsca ustawienia bass reflexu ja mam go z tyłu a w przypadku samych srednich tonów jest to poprostu 1 kondensator i rezystor lub 2 kondensatory i 1 rezystor polączone w litere T inaczej filtr T jest to filtr dolnoprzpustowy który po dobrym dobraniu komponentow czyli alpharda głośnikiem w miare spoko w przeciwieństwie do prosonica jest to głośnik bezcenny...) Pozdro