logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki wzmacniacz do TONSIL ZEUS do 1200zł? Technics SU-V570 czy Pioneer A-858?

artur_1981 10 Gru 2007 12:42 1152 3
REKLAMA
  • #1 4572312
    artur_1981
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam,

Mam obecnie wzmacniacz Technics SU-V570. Planuje zakup TONSIL ZEUS i nie wiem co teraz zrobić. Proszę o pomoc czy lepiej znależć jakąś końcówke mocy czy jakiś mocny inny wzmacniacz. Moje oczekiwania to bardzo mocny wzmacniacz do kwoty około 1200zł o poborze prądu około 800-1000W. Wstępnie myślałem o PIONEER A-858 ale czy to można jeszcze gdzieś kupić? Napisałem wczoraj temat o problemie nagłośnienia strychu i otrzymałem jedynie jedną odpowiedż że powiniennem kupić końcówkę mocy http://allegro.pl/item277251729_yamaha_mx_70_unikat_jedyny_na_allegro_.html która kosztuje 1700zł. Napewno jest ona dobra ale raz że za droga dwa że nie mam pojęcia jak i do czego to podłączyć. Proszę o pomoc. Jestem zupełnie zielony w tym temacie.
  • REKLAMA
  • #2 4572406
    marcin elek
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Powiec co będziesz tym nagłaśniał to coś wymyślimy
  • REKLAMA
  • #3 4573012
    ALTON
    Poziom 38  
    Ocena: 145
    Nie bierze tej yamahy szczególnie od TEGO sprzedawcy bo to najzwyklejszy wyzyskiwacz. Jego ceny są zawyżone średnio o 50% wartości sprzętu. Na allegro aktualnie jest wystawiony Pioneer A878 - warto o niego zapytać.
  • #4 4573189
    artur_1981
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Tak jak napisałem w poprzednim temacie "problem nagłośnienia strychu" nie wiem jaki zestaw dobrać za sumę około 3000 zł. Mam duży problem z nagłośnieniem strychu o powierzchni całkowitej około 120 m2 na której znajduje się siłownia. Strych jest cały w drewnie (parkiet+ boazeria). Dodatkowym utrudnieniem są skosy na całej powierzchni strychu. Obecnie posiadam zestaw Technics SU-V570 z zestawem kolumn TONSIL SCHERZO 200 i niestety nie jest to udany zestaw na te warunki. Może to wyda się dziwne ale nie zależy mi tak bardzo na czystości dźwięku, ale bardziej na wytworzeniu raczej warunków dyskotekowych. Sprzęt musi zagrać bardzo głośno z potężnym basem (muzyka wyłącznie dyskotekowa). Dlatego wstępnie wytypowałem kolumny Tonsil Zeus. Niestety siłowni nie da się przenieść także musze się dostosować do panujących warunków. Nie chciałbym stosować subowera, gdyż robiłem próbe z Magnatem Omega 300 i zupełnie nie dało to rezultatu (Magnat podłączony do ampitunera Yamaha).
REKLAMA