logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę zainstalować Flash Playera na Windows XP SP2, IE7 po formacie

T_O_M_A_L_A 11 Gru 2007 12:31 937 6
REKLAMA
  • #1 4575763
    T_O_M_A_L_A
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam
    Mam problem jak w temacie Komputer 1,7Ghz 512MB RAM WindowsXP SP2 IE7. Kilka dni temu zrobilem formata i od tego czasu nie moge zainstalowac Flash playera. Probowalem juz wszystkich sposobow opisanych na adobe.com i ciagle nic. Podczas proby instalacji online wyskakuje mi blad z adresem strony adobe "toubleshoting". Podczas istalacji z dysku program nie zglasza problemow ale i tak nie dziala?
    Prosze o pomoc
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4577068
    matgol
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Na stronie Adobe widziałem, że Adobe Flash Player jest do wszystkich przeglądarek lecz nie do Explorer-a. Masz tutaj link do wersji dla Explorer-a (nie był wymieniony), może to pomoże.

http://www.softmania.pl/program-950-adobe_flash_player_9.0.47.0_dla_internet_explorera.html#m

Dodano po 1 [minuty]:

* To w nawiasie, że nie był wymieniony to miało być że Explorer nie był wymieniony na stronce Adobe. PZDR
  • REKLAMA
  • #3 4578564
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Kolega wejdzie na stronkę www.n.pl <- bardzo fajnie rozwiązana sprawa aktualizacji :-) Polecić też można www.komputronik.pl
  • REKLAMA
  • #4 4579232
    T_O_M_A_L_A
    Poziom 12  
    NIestety caly czas ten sam komunikat albo "Installation was failed or caceled by user" albo "Failed to install. For troubleshoting tips, plese see http://www.adobe.com/go/tn_19166"
    Zaznaczam ze to co jest napisane w tipsie 19166 juz robilem i nic nie pomoglo :(
  • REKLAMA
  • #5 4579325
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    TUTAJ kolega znajdzie inny pakiet instalacyjny, może pomoże. Pozdrawiam
  • #6 4599164
    T_O_M_A_L_A
    Poziom 12  
    Witam jeszcze raz
    Chcialem zaznaczyc ze nie interesuja mnie strony z ktorych mozna sciagnac flasha albo zainstalowac online bo przerabialem je kilkadziesiat razy i nie rozwiazuje to mojego problemu Stosowanie sie do uwag producenta rowniez nie pomaga i problem wystepuje nadal Czy ktos moze mi poradzic co robic?
  • #7 4625211
    T_O_M_A_L_A
    Poziom 12  
    Wkurzylem sie i strzelilem formata. Teraz smiga. Nie wiem czy wczesniej blokowal instalacje jakis wirus czy program.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy instalacji Adobe Flash Player na komputerze z systemem Windows XP SP2 i przeglądarką Internet Explorer 7 po wykonaniu formatu. Próby instalacji zarówno online, jak i z dysku lokalnego kończyły się błędami, w tym komunikatami o niepowodzeniu instalacji oraz odsyłaniem do strony pomocy Adobe (tn_19166), której wskazówki nie rozwiązały problemu. W dyskusji zasugerowano pobranie wersji Flash Player dedykowanej dla Internet Explorera z alternatywnych źródeł, jednak bez skutku. Ostatecznie problem został rozwiązany po ponownym formacie systemu, co sugeruje, że wcześniejsze problemy mogły być spowodowane przez wirusy lub inne oprogramowanie blokujące instalację.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA