logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmieniarka CD Panasonic SA-AK20 - blokada płyty i migające przyciski

andrenikuss 11 Gru 2007 16:59 1895 2
REKLAMA
  • #1 4576652
    andrenikuss
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Mam problem:
    Do niedawna działał mi w miarę normalnie odtwarzacz cd wieży z tematu. Czasem jednak nie czytał płyt. Wyczyściłem soczewkę i działało pięknie. Do czasu.
    Pewnego pięknego dnia zmieniarka zeżarła płytę, przymierzyła się do odtwarzania, a następnie zamarła zapalając trzy pierwsze przyciski płyt - 1 i 2 na pomarańczowo, 3 na czerwono. Na dodatek uwięziła płytę w środku. Reszta wieży działa normalnie, ale przy przełączaniu źródeł z tunera na aux i odwrotnie zmieniarka za każdym razem udaje że zamierza popracować, jednak nic nie robi.
    Ma ktoś pomysł jak to naprawić?

P.S. szukałem rozwiązania problemu tu na forum, ale nie znalazłem nic.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4578872
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2388
    Zmieniarka się zawiesiła trzeba rozebrać wyszyscic z kurzu ustawić złozyc i będzie ok.
  • #3 5190511
    szatz
    Poziom 25  
    Ocena: 50
    Mam podobny problem- zacząłem od wyczyszczenia i sprawdzenia mikroprzełączników, potem paska napędowego , podmieniłem końcówkę sterujacą praca silnika i nic . Na wyswietlaczu pokazuje funkcje ale mechanika CD ani niedrgnie. Zasilanie Ok. Mechanikę rozebrałem i złożyłem ponownie- bez rezultatu . Co jeszcze sprawdzić - ewentualnie może ma ktoś namiary na schemat do tej wieży ?
REKLAMA