logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polonez Caro Plus - zbyt uboga mieszanka na gazie, co robić?

hobbista 12 Gru 2007 21:50 1641 2
REKLAMA
  • #1 4581403
    hobbista
    Poziom 25  
    Ocena: 172
    Witam ! Chce ponownie zapytać o ten problem bo wiele spraw sie wyjaśniło z biegiem czasu . Pisałem w tym samym temacie kilka miesięcy temu . Rozumiem , że kolega Norbert.s jest moderatorem i mógł mi zamknąć temat stwierdzeniem -że zaczyna się wróżenie z fusów - ale !
    Do rzeczy : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic827347.html jest początek . A finał taki , że to nie wczesny zapłon , tylko zbyt uboga mieszanka :idea: na gazie . Silniczek krokowy odpiąłem ( wisi sobie tam z boku na przewodach ) i zamiast niego zainstalowałem śrube . I nie dzwoni . Wszystko jest w porządku - moc silnika i spalanie w normie też . Więc co jest grane ? Czyżby złe ustawienie ? Czy ten krokowiec zacina się po czasie ?
    Bo tak , jak podjechałem na regulacje gazu , to gazownikom wychodziło że jest ok ! A jak wyjechałem dalej to robiło się niewesoło . Jak radzicie : zostawić tę śrube , czy drążyć temat dalej ?
  • REKLAMA
  • #2 4581461
    tengu
    Poziom 21  
    Ocena: 102
    Może i to nie pomoże, ale odepnij klemę z akumulatora i zostaw go tak na jakiś czas. Jest to pseudo reset komputera. Potem podłącz go i przegazuj parę razy - czasem to pomaga gdy silnik głupieje...
  • #3 4581707
    kryszt44
    Poziom 17  
    Ocena: 52
    Jak nie pomoże reset do gazownika i na test jazdy wsiada z kompem i sprawdza parametry.
REKLAMA