logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy istnieje adapter USB do obsługi kart PCI? Jak podłączyć karty PCI przez USB?

kamilmaszczyk 13 Gru 2007 18:12 1664 4
REKLAMA
  • #1 4583840
    kamilmaszczyk
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam
    Wiadomo że istnieją karty pci ze złączami usb do których można podłączyć inne urządzenia na usb.
    Mam natomiast pytanie odnośnie tego czy istnieje takie urządzenie podłączane do portu USB pozwalające obsługiwać karty pci. Mam kilka takich kart które chciałbym posprawdzać i pobawić się nimi, ale nie mam jak ich podłączyć do komputera gdyż mam już zajęte wszystkie wejścia pci a odłączanie urządzeń do nich podpiętych nie wchodzi w grę.
  • REKLAMA
  • #2 4583861
    szaleniec
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 199
    kamilmaszczyk napisał:
    Witam
    Wiadomo że istnieją karty pci ze złączami usb do których można podłączyć inne urządzenia na usb.
    Mam natomiast pytanie odnośnie tego czy istnieje takie urządzenie podłączane do portu USB pozwalające obsługiwać karty pci. Mam kilka takich kart które chciałbym posprawdzać i pobawić się nimi, ale nie mam jak ich podłączyć do komputera gdyż mam już zajęte wszystkie wejścia pci a odłączanie urządzeń do nich podpiętych nie wchodzi w grę.

Są risery PCI, czyli urządzenia pozwalające odłączyć więcej niż jedno urządzenie do gniazda PCI.

Czy istnieje adapter USB do obsługi kart PCI? Jak podłączyć karty PCI przez USB?
  • REKLAMA
  • #3 4583932
    kamilmaszczyk
    Poziom 11  
    szaleniec napisał:

Są risery PCI, czyli urządzenia pozwalające odłączyć więcej niż jedno urządzenie do gniazda PCI.

Z braku miejsca w obudowie takie rozwiązanie nie wchodzi w grę.
    Czasami chciałbym podpiąć kartę do notebooka dlatego zależało by mi na usb
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4585289
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Był niedawno dokładnie taki sam temat. Koszt takiego konwertera to parę setek zielonych. Odpuść sobie.
  • #5 4586491
    kamilmaszczyk
    Poziom 11  
    Dzięki w takim razie muszę coś innego wymyślić
REKLAMA