logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus M2NPV-VM brak dźwięku na Windows XP SP2 - sterowniki nie działają

czarek22 14 Gru 2007 13:30 1872 4
REKLAMA
  • #1 4586440
    czarek22
    Poziom 11  
    Witam! Mam płytę główną Asus M2NPV-VM. Sterowniki instalowałem metodą: prawym przyciskiem myszy na urządzenie w managerze urządzeń-> zainstaluj sterownik-> zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji ->przeszukaj dyski wymienne. W Napędzie była oczywiście płytka ze sterownikami od asusa. Zainstalowałem, ale dźwięku brak. Urządzenia zostały zainstalowane poprawnie, a w panelu sterowania nie ma urządzeń audio. Próbowałem zainstalować wszystko jak leci z płyty asusa, próbowałem też zainstalować sterowniki realteka, w końcu próbowałem zainstalować sterownik ADI1986A, czyli od tego układuco mam na płycie głównej. Oczywiście bez rezultatu. Mam WinXP SP2. Wie ktoś co może być nie tak??Załączam 2 zrzuty:

Asus M2NPV-VM brak dźwięku na Windows XP SP2 - sterowniki nie działają[/img]

Asus M2NPV-VM brak dźwięku na Windows XP SP2 - sterowniki nie działają
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4586469
    ransoft
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    miałem taki problem setki razy - podejrzewam że albo miałeś starsze stery wcześniej wgrane i te sie pokrywają dlatego nie chce działać .
    Przeinstaluj windowsa albo oczyść rejestr>skasuj sterowniki>wgraj nowe !
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4586478
    Srubol
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam
    Jeśli jest to dźwiękówka zintegrowana z płyta to sprawdź czy jest włączona ona w biosie
  • REKLAMA
  • #4 4586492
    ransoft
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Sprawdź jeszcze czy masz dobrze wbite zworki na płycie głównej odpowiedzialne za układ dźwiękowy .
  • #5 4586528
    czarek22
    Poziom 11  
    Karta była wyłączona w biosie, nie wpadłem na to. Dzięki!!
REKLAMA