logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio

ciasnywiesiek99 25 Sie 2014 18:33 2724 7
REKLAMA
  • #1 13906738
    ciasnywiesiek99
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam otóż mam problem ponieważ nie działa mi głos np. w grach albo w muzyce lecz gdy wejdę w ustawienia Realtek/Wejście-Wyjście Audio/ i nacisne play to mi działa dzwięk. Płyta główna to Asus M2V. System Win XP SP3.

Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio
  • REKLAMA
  • #2 13906771
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10455
    We wlasciwosciach audio w panelu sterowania ustaw urzadzenie wyjsciowe na: Realtek Hd Audio Output.
  • REKLAMA
  • #3 13906845
    ciasnywiesiek99
    Poziom 2  
    Tu dalsze screeny nie wiem czy jest dobrze ustawione.

Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio
  • #5 13908196
    ciasnywiesiek99
    Poziom 2  
    Próbowałem i nadal nic.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 13909882
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1585
    Z panelu przedniego też nie ma dźwięku?
    Stery realteka mogły "pogryźć" Ci się ze sterami ATI HDMI Audio - to się czasem zdarza.
    Spróbuj usunąć wszystko co ma związek z ATI HDMI Audio + reset.
  • REKLAMA
  • #7 13910831
    ciasnywiesiek99
    Poziom 2  
    Z panelu przedniego też nie mam dzwieku lecz jak podłącze z tyłu to mam dzwiek tylko w ustawieniach realteka. I chciałbym dodać jeszcze że 3 dni temu przeinstalowywałem system i wtedy był głos
    Asus M2V, Windows XP SP3 - dźwięk tylko w menedżerze Realtek HD Audio

Dodano po 3 [minuty]:

Dzięki. Wielkie dzięki wyłączyłem Ati i już działa.
  • #8 13913298
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1586
    Lameriada - popsuć jedno aby działało drugie.

Ktoś wpadnie na ten temat zobaczy taką 'rewelację'
    safbot1st napisał:
    Spróbuj usunąć wszystko co ma związek z ATI HDMI Audio + reset.
    i przestanie mu działać Audio @ HDMI.
    BTW: na jednym z obrazków w pierwszym poście masz wytłumione wyjście Front-owe (i nie tylko)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem dźwięku w systemie Windows XP SP3 na płycie głównej Asus M2V, gdzie dźwięk działa jedynie w ustawieniach Realtek HD Audio. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak ustawienie odpowiedniego urządzenia wyjściowego w panelu sterowania, usunięcie starych sterowników i ich ponowna instalacja, a także sprawdzenie konfliktów z sterownikami ATI HDMI Audio. Po wyłączeniu ATI dźwięk zaczął działać. Użytkownik zauważa, że dźwięk z panelu przedniego również nie działa, a problem wystąpił po reinstalacji systemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA