Witam otóż mam problem ponieważ nie działa mi głos np. w grach albo w muzyce lecz gdy wejdę w ustawienia Realtek/Wejście-Wyjście Audio/ i nacisne play to mi działa dzwięk. Płyta główna to Asus M2V. System Win XP SP3.
Z panelu przedniego też nie ma dźwięku?
Stery realteka mogły "pogryźć" Ci się ze sterami ATI HDMI Audio - to się czasem zdarza.
Spróbuj usunąć wszystko co ma związek z ATI HDMI Audio + reset.
Z panelu przedniego też nie mam dzwieku lecz jak podłącze z tyłu to mam dzwiek tylko w ustawieniach realteka. I chciałbym dodać jeszcze że 3 dni temu przeinstalowywałem system i wtedy był głos
Dodano po 3 [minuty]:
Dzięki. Wielkie dzięki wyłączyłem Ati i już działa.
Użytkownik zgłasza problem z brakiem dźwięku w systemie Windows XP SP3 na płycie głównej Asus M2V, gdzie dźwięk działa jedynie w ustawieniach Realtek HD Audio. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak ustawienie odpowiedniego urządzenia wyjściowego w panelu sterowania, usunięcie starych sterowników i ich ponowna instalacja, a także sprawdzenie konfliktów z sterownikami ATI HDMI Audio. Po wyłączeniu ATI dźwięk zaczął działać. Użytkownik zauważa, że dźwięk z panelu przedniego również nie działa, a problem wystąpił po reinstalacji systemu. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.