logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bit Comet blokuje internet przy pobieraniu torrentów, mimo ograniczeń prędkości

9toml 14 Gru 2007 17:49 2085 8
REKLAMA
  • #1 4587315
    9toml
    Poziom 11  
    Witam mam problem.

Program do pobierania plikow torrent bit comet calkowicie blokuje mi neta. Dajmy na to wlacze go i sciagam nim jeden plik z predkoscia 10 kb/s i juz zadna strona mi sie nei chce zaladowac... Ustawilem ograniczenia w popieraniu i wysylaniu ale nic to nie pomoglo..

Z gory dziekuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4587329
    ransoft
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Ma twoim miejscu nie martwił bym się o internet , tylko o komputer .Po pierwsze bym oczyścił go z wirów , ad warów oraz przeczyścił rejestr .
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4587781
    ransoft
    Poziom 17  
    DriverMSG napisał:
    Pytanie - jakie szybkie masz łącze internetowe

To na pewno nie jest wina łącza - inny sprawą nie widziałem jeszcze łącza aby maksymalna prędkość ściągania to 10kb/s .A sprawdź jeszcze w managerze obciążenie procesora podczas działania programu !

Co nie zmienia faktu żebyś podał prędkość łącza i dostawcę .
  • #5 4587831
    9toml
    Poziom 11  
    Neostrada 1MB, problem pojawil sie po zainstalowaniu najnowszej wersji bitcometa.. Na starszej dzialalo bez problemu.
  • #6 4587841
    ransoft
    Poziom 17  
    To skasuj tą wersję i wgraj innego klienta - jest ich sporo .
  • #7 4588870
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    Przeważnie chodzi o liczbe nawiązywanych połączeń, sam transfer tak na prawde niewiele mówi.
  • REKLAMA
  • #8 4589411
    Pedro2003
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    Witam!
    Miałem ten sam problem po zainstalowaniu najnowszej wersji BitComet.
    Zaczął źle działać internet zmieniłem na starszą wersje i teraz jest ok.
    Proponuje to samo zrobić i będzie dobrze.
    Jeszcze jedno powiem BitComet szybciej ciągnie z neta im więcej ściągasz za jednym razem.
    Powodzenia.
  • #9 4593275
    Krzychskunk
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    odnosnie Twojego problemu !!
    lacze masz dobre !! teoretycznie powinienes sciagac z predkoscia okolo 125 kB/s

jezeli nie masz "zasyfionego" dysku to masz zle skonfigurowanego BC !!
    jest masa strone poswieonych konfigoracji BC pod rozne systemy i lacza :) google -> konfiguracja Bit Comet :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z programem BitComet, który blokuje dostęp do internetu podczas pobierania torrentów, mimo ustawionych ograniczeń prędkości na 10 kB/s. Problem pojawił się po aktualizacji do najnowszej wersji BitComet, podczas gdy starsza wersja działała poprawnie. Użytkownik korzysta z łącza Neostrada 1 MB. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie obciążenia procesora, czyszczenie systemu z wirusów i adwarów oraz poprawną konfigurację klienta BitComet, zwłaszcza liczby nawiązywanych połączeń, które mogą powodować blokadę sieci. Zalecano powrót do starszej wersji BitComet lub zmianę klienta torrentowego na inny. Podkreślono, że problem nie wynika z prędkości łącza, lecz z konfiguracji oprogramowania i ewentualnych zasobów systemowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA