logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd logowania w Gmail Drive - zmiany w ciasteczkach?

Bruum 15 Gru 2007 19:05 1659 5
REKLAMA
  • #1 4591038
    Bruum
    Poziom 23  
    Ocena: 54
    Witam! Od paru dni przy próbie logowania przez gmail drive wyrzuca błąd logowania i planszę-m.in., że być może gmail pozmieniał coś w ciasteczkach żeby zablokować tego typu dostęp. Zwykłe wejście na gmail chodzi ok. Czy ktoś tak jeszcze ma? Czy da się z tym coś zrobic?
  • REKLAMA
  • #2 4592833
    pidar
    Poziom 43  
    Ocena: 3584
    Rzeczywiście u mnie ten sam komunikat przy logowaniu . Ciekawe ?
    Po chwili mam dostęp z jakimś ostrzeżeniem, ale go nie przeczytałem bo dałem od razu odśwież i pojawiły się pliki .
  • REKLAMA
  • #3 4595099
    Bruum
    Poziom 23  
    Witam i dzięki za odpowiedź! Faktycznie-po odświeżeniu są pliki, wpakowałem tam nawet 400mb dzisiaj i....scoocha-dalej nie idzie. Odczytać, pobrać mogę ale zapisać nie. Niby wysyła po kolei, w dragdiagu pokazuje, że bajty lecą, ale w folderach nic nie przybywa! No i normalnie zaglądając na gmaila nie ma już nowych maili. Zwykłe maile przychodzą bez problemu. Wie ktoś, jak to naprawić? Swoją drogą google robi się bezczelne. Jak ciągnąłem mapki do gps-a, to po przekroczeniu 10 "strumieni" zablokowali mi ip! Nie mogłem wejść na google maps z żadnego komputera podpiętego pod ten sam router. Dopiero jego wyłączenie pomogło:D. Wracając do tematu-jest ktoś w stanie pomóc w opisywanym problemie?
  • REKLAMA
  • #4 4595419
    Rudolfak
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Trzeba poczekać na nową wersję wtyczki. Po prostu Google nie chce, aby na ich kontach były przechowywane pliki nie związane z korespondencją.
  • REKLAMA
  • #5 4595533
    Bruum
    Poziom 23  
    No tak. Wychodzą z założenia, że mailami ciężko zapakować kilka gb i głośno się reklamują, że pojemność taka duża, i że ciągle rośnie. Pewnie nie mają tyle przestrzeni, ile wynikałoby z przemnożenia ilości kont przez ich pojemność. Słowem nieuczciwa reklama. Prośba do wszystkich "w temacie"-jeśli traficie na nową wtyczkę, bądź sposób naprawy, dajcie tu info-kto teraz przeczyta będzie mógł włączyć sobie śledzenie tego topika i we właściwym czasie wszyscy zainteresowani o dobrej nowinie się dowiedzą.
  • #6 4599088
    Bruum
    Poziom 23  
    Witam! Ośmielam się pisać post pod postem, bo może komuś się przyda. Uruchomiłem znowu gmail drive`a pobierając i instalując najnowszą wersję ze strony "producenta":
    http://www.viksoe.dk/code/gmail.htm
    Ciekawe jak długo pochodzi.
    Już wiadomo ile pochodzi:
    To konto zostało zablokowane ze względu na nietypowe działania na koncie. Ponowne uzyskanie dostępu może być możliwe dopiero po 24 godzinach.

Nietypowe działania na koncie obejmują między innymi:

Odbieranie, usuwanie lub pobieranie przy użyciu protokołu POP dużych ilości poczty w krótkim czasie.
    Wysyłanie wielu wiadomości, których nie można dostarczyć (wiadomości, które są odsyłane).
    Korzystanie z oprogramowania do udostępniania i przechowywania plików, rozszerzeń przeglądarek i oprogramowania innych firm do automatycznego logowania na konto.
    Pozostawianie kilku otwartych wystąpień swojego konta Gmail.
    Problemy dotyczące przeglądarek. Jeśli podczas próby dostępu do skrzynki odbiorczej przeglądarka ciągle ponownie ładuje stronę, jest to prawdopodobnie spowodowane błędem przeglądarki; może być konieczne wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki i usunięcie plików cookie.
    Jeśli uważasz, że używasz konta Gmail zgodnie z Warunkami korzystania z usługi Gmail, możesz rozwiązać swój problem, klikając tutaj.
REKLAMA