logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux EW1232F - jak wymienić łożyska i uszczelki? Czy są zamienniki?

anna_2032 15 Gru 2007 22:02 4002 4
REKLAMA
  • #1 4591766
    anna_2032
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam proszę o pomoc wysiadły mi łożyska pralka już rozebrana krzyżak wyciągnięty i problem ponieważ jest tam uszczelka ,simering i nie wiem czy ta uszczelka jest razem z łożyskiem samej nie umiem jej wyciągnąć.i czy są jakieś zastępcze łożyska czy musi być orginał.
  • REKLAMA
  • #2 4592120
    TomekCarlos
    Poziom 26  
    Ocena: 585
    Przewaznie simmeringi sa oddzielnymi elementami, wybija sie je tak samo jak lozyska, czyli mlotkiem i wybijakiem. Warunkiem stosowania czesci zamiennych jest to aby mialy taki sam rozmiar jak oryginal czyli tak jak jest napisane na simmeringu i na lozyskach
  • REKLAMA
  • #3 4592644
    anna_2032
    Poziom 9  
    Dzięki. Chodzi o to że ten krzyżak ma dwa łożyska jedno z simeringiem który jest przyklejony do łożyska a z drugiej strony zwykłe łożysko.problemem może być to łożysko od bębna właśnie z uszczelką czy to jest razem z łożyskiem
  • REKLAMA
  • #4 4592657
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3374
    anna_2032 napisał:
    problemem może być to łożysko od bębna właśnie z uszczelką czy to jest razem z łożyskiem

Nie ma problemu - łożysko i uszczelka(simering) są oddzielnie, ale przy wybijaniu łożyska wyjdą razem.
  • #5 10602749
    dobrekw
    Poziom 10  
    Mam teraz taki sam problem - wymiana łożysk w tej pralce, ale kompletnie nie wiem jak wydobyć z niej krzyżak. Brak tam typowej pokrywy z tyłu którą ma/miało wiele pralek. Czy trzeba demontować cały osprzęt i wyciągnąć obudowę bębna wraz silnikiem do góry?
REKLAMA