logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor Radiotone - biały ekran i kolorowe paski po bokach, co to oznacza?

rastafaragoth 16 Gru 2007 23:06 1035 5
REKLAMA
  • #1 4595778
    rastafaragoth
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam. Mam problem. Kupiłem TV firmy Radiotone przywieziony z Niemiec. Okazało się, że TV po podłączeniu do sieci nie działa, tzn pokazuje sie bialy ekaran, a po bokach 3kolory jak na załączonym zdjęciu. Co to jest?Czy uszkodzony jest kineskop czy cos co można naprawic? Prosze o pomoc. Z góry dziękuje
    Załączniki:
    • Telewizor Radiotone - biały ekran i kolorowe paski po bokach, co to oznacza? 111.JPG (74.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 4595818
    robert.s.
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    Wygląda jak by był po upadku i oderwała się maska w kineskopie.
  • REKLAMA
  • #3 4595842
    rastafaragoth
    Poziom 10  
    A czy da rade to naprawic?Bo telewizor byl przewożony firma kurierska i tam z tego wynika ze nie przejmowial sie naklejkami o elektronice. Jest mozliwosc naprawy czy juz na śmietnik sie nadaje?
  • REKLAMA
  • #4 4595861
    robert.s.
    Poziom 21  
    Ocena: 18
    Jak masz urwaną maskę w kineskopie to tylko wymiana kineskopu. Należało by jeszcze sprawdzić czy nie jest namagnesowany, choc po zdjęciu wygląda na to co pisałem wyżej.
  • REKLAMA
  • #5 4595881
    rastafaragoth
    Poziom 10  
    Czyli generalnie telewizor jest do wyrzucenia?bo wymiana kineskopu to koszt drugiego elewizora?
  • #6 4595957
    movzx
    Poziom 40  
    Ocena: 1267
    Drożej od używanego - raczej tak, chyba że dostaniesz drugi TV na części od twojego "sprawdzonego dostawcy", może pod groźbą karalną coś znajdzie ;)
REKLAMA