logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy antena i konwerter Polsatu pasują do dekodera Canal+ Strong?

shon19 17 Gru 2007 20:52 4901 5
REKLAMA
  • #1 4598485
    shon19
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam! Chciałbym kupić multipakiet canalu+ z dekoderem strong na własność a posiadam już pakiet polsatu. Moje pytanie jest takie, czy antena i konwerter będą pasować pod instalację canalu+ i dekodera strong. Czy trzeba będzie jakoś zmieniać ustawienia anteny? Po prostu chciałbym odłączyć dekoder polsatu i podłączyć w to miejsce canal+ i nie wiem czy trzeba coś zmieniać czy wystarczy tylko podpiąć dekoder?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4598528
    michcio
    Specjalista elektryk
    Ocena: 481
    Tylko podpiąć dekoder.
  • REKLAMA
  • #3 4598600
    shon19
    Poziom 2  
    Czyli nowej anteny i nowego konwertera nie potrzebuje tak? Chciałbym się uchronić tym po prostu od niepotrzebnych kosztów montera który wziąłby pewnie koło 100zł. A czy tylko podpinając dekoder otrzymam dobry sygnał i jakoś przekazu będzie dobra (na standardowym komplecie anteny satelitarnej polsatu i konwetera polsatu jakoś mam teraz dobra). Mam po prostu wątpliwości czy sprzęt polsatu będzie się nadawał do odbioru canal+?
    Z góry dzięki za pomoc no i sorki po pewnie dla was te pytania są banalne jednak dla mnie nie;-)
    No i jeszcze jedno: czy przy zakupie multipakietu canal+ z dekoderem strong na własność pobierana jest jakaś opłata aktywacyjna?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4598895
    strazak26
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Nie ma żednej różnicy w sprzęcie, a nawet antena polsatu jest trochę większa- to lepiej, konwerter fullband i jeżeli miałeś sygnał na polsacie to i bedzie on na cyfrze - ten sam satelita obsługuje obydwie platformy.
    pozdrawiam
  • #6 4598938
    shon19
    Poziom 2  
    Dzięki za wyjaśnienia
REKLAMA