logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć schemat pralki Whirlpool AWT5109/P-1000?

kakioti 17 Gru 2007 22:06 2273 7
REKLAMA
  • #1 4598824
    kakioti
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    Poszukuję schematu gdyż nie mogę Whirlpool AWT5109/P-1000 , albo jej najbliższego odpowiednika , bo jak do tej pory nie udało mi się w necie znaleźć , a mam uszkodzoną . Bardzo proszę o pomoc .
    Pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4598870
    nares
    Specjalista AGD
    Ocena: 3381
    Z ciekawości zapytam cytatem: "a co jij jest?"
  • REKLAMA
  • #3 4599052
    kakioti
    Poziom 18  
    Witam , zatrzymuje się podczas najechania programatora na strefę "płukanie" , wtedy trzeba programator lekko przekręcić , aby programator już sam do końca prania pracował poprawnie .
    Pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • #5 4600178
    kakioti
    Poziom 18  
    Witam , dziękuję za odpowiedź i za link . W moim przypadku programator zatrzymuje się kiedy pobierze wodę do płukania ze środkami uszlachetniającymi – nabierze wodę i programator się zatrzymuje . Czy to może być obwód hydrostatu ? ( może hydrostat posiada dwa obwody do sterowania i kontroli – oddzielny do prania i oddzielny do płukania , bo może są różne poziomy wody dla prania i płukania ) . Bardzo proszę o odpowiedź .
    Pozdrawiam .
  • Pomocny post
    #6 4602870
    Whirpool_Fcuker
    Poziom 16  
    Ocena: 108
    czasem zablokowana pompa odplywowa powoduje podobne objawy. najlatwiej sprawdzic wybierajac program oprozniania pralki i zalaczac wylaczac... ja zwykle 5 prob z rzedu udanych zaliczam napompa sprawna (no chyba ze slychac charakterystyczne chrzakanie - wtedy piasek w pompie i czasem moze iedzialac)
  • REKLAMA
  • #7 4604006
    kakioti
    Poziom 18  
    Witam , dziękuję za odpowiedź , sprawdzę jak wrócę , bo teraz jestem na parę dni poza domem , i opiszę jaki był tego efekt .

Z okazji zbliżających się świąt , składam wszystkim kolegom z forum życzenia , Zdrowych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Szczęśliwego Nowego Roku .

Pozdrawiam .
  • #8 5020653
    kakioti
    Poziom 18  
    Witam, usterka sama ustąpiła i pralka pierze (przynajmniej do dzisiaj!) bez zarzutów, czekałem że może się powtórnie zepsuje i dalej pociągnę temat, ale szkoda bo przerobiło by się ten temat.
    W tej sytuacji zamykam temat.
    Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano schematu pralki Whirlpool AWT5109/P-1000 lub jej odpowiednika w celu naprawy uszkodzonego urządzenia. Problem polegał na zatrzymywaniu się programatora podczas przejścia do fazy płukania, co wymagało ręcznego przekręcenia programatora, aby kontynuować cykl prania. Dyskutowano możliwość uszkodzenia obwodu hydrostatu, który może mieć oddzielne obwody do sterowania poziomem wody podczas prania i płukania. Sugerowano również sprawdzenie pompy odpływowej, która mogła być zablokowana, co powodowało podobne objawy. Po pewnym czasie usterka ustąpiła samoistnie i pralka działała poprawnie, co zakończyło dyskusję.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA