logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Volkswagen po odłączeniu żąda kodu – jak odblokować tryb SAFE?

zurs 18 Gru 2007 14:40 2575 6
REKLAMA
  • #1 4600424
    zurs
    Poziom 18  
    Ocena: 27
    Witam odpiąłem oryginalne radio z Volkswagena wyjąłem je całkiem z wszystkich przewodów i jak je ponownie włożyłem to nie chodzi tylko pisze jakiś napis by wpisać jakiś kod czy coś takiego co to jest?
  • REKLAMA
  • #2 4600505
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    Najprawdopodobniej pisze SAFE

;) Poszukaj kodu w papierach radia jak go nie masz to :arrow: ktoś musi zarobić

A jak wpisać jeśli go znajdziesz najpierw podaj typ radia bo radio do VW mówi niewiele było wiele typów ;)
  • REKLAMA
  • #3 4605285
    misiu1988
    Poziom 2  
    Witam. Ja mam trochę inny problem jestem tu nowy wiec liczę drodzy koledzy o wyrozumiałość. Posiadam golfa 2 było w nim fabryczne radio ale nie działały kasety, postanowiłem je zmienić. Załatwilem sobie Kenwooda na kasety radio grało ale nie zapamietywalo ostawień wiec kumpel zrobił mi pale obejście z kabla + na jakiś tam nie wiem dokładniej i działało. Pewnego dnia kabelek sie odlaczyl i chyba zrobil zware wiec wydaje mi sie ze ta czesc do + byla nadal podlaczona. radio przestalo dzalac ale bezpiecznik w radiu jest caly spali sie natomiast bezpiecznik od radioa pod kierownica. Dla pewnosci sprawdzilem instalacje na starm radiu i radio dzialalo. Wczoaj podlaczylem radio mediona na plyty i cisza radyjko w ogole sie nie wlaczylo. Sprawdzilem miernikiem kabelek od napiecia i poakzju 5-6v. Golfa ma podlaczone standardowe kostki ISO. Prosze o pomoc. Na pytania chętnie odpowiem. pozdro:):cry:
  • #4 4605389
    Madaa
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    zdejmij blache i zobacz wszystkie sciazki czy nie sa przepalone i sprawdz diode na zabezpieczeniu
  • REKLAMA
  • #5 4605428
    misiu1988
    Poziom 2  
    Hmm nie rozumiem możesz jaśniej ? Sory ale jestem totalnie zielony w elektryce:/
  • REKLAMA
  • #6 4606094
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Jeśli jesteś zielony to nawet nie otwieraj, zanieś do fachowca ktory to naprawi i poprawnie podłączy a nie do kolesia co partaczy bo takie byle jakie naprawy moga skończyć się pożarem auta.

SławeK
  • #7 4607515
    misiu1988
    Poziom 2  
    Miałem na myśli wasz żargon:) źle to ująłem.

Podsumowanie tematu

✨ Po odłączeniu oryginalnego radia Volkswagena i ponownym podłączeniu pojawia się komunikat „SAFE”, co oznacza aktywację trybu zabezpieczającego wymagającego wpisania kodu odblokowującego. Kod ten powinien znajdować się w dokumentacji radia. W przypadku jego braku konieczne jest skontaktowanie się z serwisem lub specjalistą, który może pomóc w odzyskaniu kodu. W dyskusji pojawiły się również problemy z instalacją elektryczną radia, takie jak uszkodzone bezpieczniki, niewłaściwe podłączenie przewodów zasilających oraz konieczność sprawdzenia ścieżek i diod zabezpieczających na płycie radia. Osoby bez doświadczenia w elektryce powinny unikać samodzielnych napraw i zwrócić się do fachowca, aby uniknąć uszkodzeń lub zagrożenia pożarowego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA