logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

cinquecento do czego jest ten czujniczek przy gaźniku??

kromagg 18 Gru 2007 17:49 2995 3
REKLAMA
  • #1 4601025
    kromagg
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    witam mam problem z cieniasem.. mam 2 czujniki (nie wiem czy to czujniki tak je nazywam) je4den na koncowce za gwintem ma taki plastikowy ruchomy lepek, drugi ma go ulamanego jak 1-szy jest podlaczony to autko troche lepiej zapala ale jak jade to ponizej 60/h gasnie dlawi sie i tak jakby nie mialo obrotow.. a na 2 zapala z problemem ale jazda jest plynna i moje pytanie co to jest? czy ma wplyw na zapalanie i czy nie szkodzi ze ten plastikowy lepek jest oderwany (ta czesc schowana w gazniku..
    cinquecento do czego jest ten czujniczek przy gaźniku??
  • REKLAMA
  • #2 4602952
    marcys20
    Poziom 18  
    Ocena: 49
    widze ze masz japonski gaznik Aisan. zeby CC700 poprawnie chodzilo to przedewszystkim nalezy dbac o wszystkie przewody podcisnieniowe do sterowania tym gaznikiem (chodzi o sterowanie ssania i wolnych obrotow). jesli ktorys czujnik/zaworek/membrane masz uszkodzona to nigdy nie bedzie chodzic jak nalezy! to bardzo skomplikowany uklad zasilania (gaznik+katalizator) wiec najpierw powymieniaj wszystko co jest uszkodzone mechanicznie, dla pewnosci wymien tez wszystkie przewody podcisnieniowe(w sumie wchodzi ich ok.2-2,5m) i poprawnie je podlacz i dopiero wtedy bedziesz mogl oczekiwac poprawy w pracy silnika. innej rady niestety nie ma ;/
  • REKLAMA
  • #3 4603068
    jarecki04
    Poziom 26  
    Ocena: 283
    Zaznaczony element to zawór elektromagnetyczny odcinający układ biegu jałowego (Cut-off). Pozatym jek pisał poprzednik bardzo ważne są przewody podciśnieniowe i ich prawidłowe zamontowanie i jeszcze nie bierz się za kręcenie śrubami regulacyjnymi jak nie masz wiedzy na ten temat a zaślepki plastikowe są po to żeby tego nie robić.
  • #4 4606506
    kromagg
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    k thx
REKLAMA