logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór programatora do AVR: AVRISP MK2 czy tańszy ISPcable III?

maciek11 19 Gru 2007 10:24 1688 6
REKLAMA
  • #1 4603230
    maciek11
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Chcękupić programator do AVR-ów. Zastanawiam się nad AVRISP MK2 i o połowę tańszym ISPcable III. Który polecacie?
  • REKLAMA
  • #2 4603270
    curylop
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    polecam programator isp jest tani
    http://link_usunięto

Moderowany przez crazy_phisic:

Proszę nie podawać linków do aukcji internetowych.

• REKLAMA
  • #3 4604665
    maciek11
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Mam stk200 ale potrzebuję coś na USB
  • REKLAMA
  • #4 4609047
    czmi3l
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Ja proponuje taki, którym dość długo się bawiłem. Wystarczy wejść na najpopularniejszy polski serwis aukcyjny A...
    i wpisać AVR USB. Bodaj pierwsza pozycja :) koszt ok. 60zł. Pełna dokumentacja + sterowniki. Mam takowy i działa bardzo ładnie.
  • #5 4609318
    kamyczek
    Poziom 38  
    Ocena: 573
    Posiadam kilka programatorów do AVRów począwszy od stk200 przez AVR isp MK2, Vilaba , po JTAGice MK2 .Wszystko zależy w czym piszesz programy jeśli jesteś zwolennikiem pisania w Asemblerze i AVr studio najbardziej uniwersalny i dla Ciebie osiagalny bedzie AVR dragon lub AVR isp mk2 ten pierwszy obsługuje więcej sposobów programowania i nie jest bardzo drogi ... Zaleta wszystkich markowych programatorow atmela to to że mają automatyczną aktualizację i nowe układy obsługują jak tylko da sie na nie coś pisać w asemblerze w AVR studio...
  • #6 4609683
    marenc
    Poziom 24  
    Ocena: 5
    Witam, polecam AVR Dragona. Jest to jeden z dwóch programatorów obsługiwanych przez port USB(a nie emulowany port COM!!!).

Zalety: dW, JTAG, ISP, Parallel, HVP ... automatyczna aktualizacja, gwarancja, produkt oryginalny producenta ;)
  • REKLAMA
  • #7 4737236
    uniseb
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Szukam jakiegoś taniego i dobrego programatora do AVR (dokładnie AT90S2313) pod USB.
    Zainteresowały mnie te dwa modele:
    - AVR PROG II - USB za 35zł
    - Programator AVR - 7 podstawek za 75 zł

Który wy byście wybrali i dlaczego, a może macie jakieś inne ciekawe propozycje (byle nie zrób to sam)?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru programatora do mikrokontrolerów AVR, porównując oryginalny AVRISP MK2 z tańszym ISPcable III. Użytkownicy polecają różne rozwiązania, zwracając uwagę na kompatybilność z USB oraz wsparcie dla różnych metod programowania. Wskazywane są programatory takie jak AVR Dragon, który obsługuje wiele trybów programowania (dW, JTAG, ISP, Parallel, HVP) i oferuje automatyczną aktualizację oraz oryginalną gwarancję producenta. Alternatywnie wymieniane są programatory typu stk200, Vilaba, JTAGice MK2 oraz popularne, tanie programatory dostępne na polskich serwisach aukcyjnych, często z pełną dokumentacją i sterownikami. Pojawia się także pytanie o wybór między modelami AVR PROG II USB i programatorem z 7 podstawkami, z prośbą o rekomendacje innych gotowych rozwiązań, unikając konstrukcji DIY. Podkreślana jest zaleta markowych programatorów Atmela, które szybko wspierają nowe układy i integrują się z AVR Studio.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA