Hej
Ja pokusiłem się na pociągnięcie tego scanu
i na 99,9% proponuję wymontować LSU unit, rozłożyć na części pierwsze i wyczyścić bardzo dokładnie wewnętrzne lustro, polygon i soczewki, szybkę nad bębnem, z obu stron.
coprawda 100% pewność dałbym jakby ten jasny pasek był od samej krawędzi kartki - wówczas bankowo jest to wina przykurzonego lasera (wentylator wdmuchuje kurz tylko z jednej strony od tyłu maszyny, laser teoretycznie ma być z założenia szczelny, ale coś tam się jednak dostaje) - a z takim objawem w tych maszynach się nie spotkałem, jednak można stwierdzić, że:
1. elektroda transferowa do bani - kopia/wydruk blady na całej szerokości raczej równomiernie (to samo dotyczy zestarzałego DV).
2. Elektroda ładująca - brudna - czarne kreski na kopi i wydruku.
Jest jeszcze jedna ewentualność - źle zamontowana górna elektroda, teoretycznie powinna wskoczyć na swoje miejsce, w rame bębna, ale jeśli któryś z zaczepów nie załapie jak należy i siatka nie jest na odpowiedniej wysokości, wóczas dzieją się cuda, łącznie z brakiem obrazu na części kartki, u ciebie raczej to odpada, bo obraz jest, tylko troche słabszy