logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ardo A800X - silnik buczy i nie wchodzi na obroty przy wirowaniu, co robić?

cristo_2 20 Gru 2007 14:45 2743 1
REKLAMA
  • #1 4607476
    cristo_2
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Wiem ze juz byl poruszany ten problem, przesledzilem wszystkie wątki i zastosowałem sie do wskazówek.. i nic... dalej to samo..

W chwili gdy chce pralka wirowac, wejsc na wyzsze obroty silnika, juz prawie to robi-przyspiesza... i nagle spada z obrotów i silnik zaczyna buczeć i kreci małymi obrotami...

dołaczam filmiki z dźwiekiem jak sie zachowuje pralka... (ps. jeden jest z odłaczoną pompką dla uwypuklenia dźwieków jakie wydaje sam silnik)

co temu jest?? wie ktos???
    czekam na wskazówki
    Załączniki:
    • MOV08356.MPG (9.43 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • MOV08355.MPG (6.68 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 6652636
    cristo_2
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam.
    Nie mogę juz dopisać nic do wcześniejszego postu
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic901176.html
    bo juz go zamknięto

Wracając do sprawy.

Ardo A 800X
    Wymieniony został rezystor na module, ponieważ był spalony. Wcześniej przez to przypalił sie silnik. W trakcie testów (gdy wirowanie wróciło) upaliło sie do końca uzwojenie wirowania. Nie ma rady trzeba silnik. Kupiłem więc silnik od jednego z elekrodowych specjalistów tj. Karlheinz
    No i miało pasowac idealnie ale coś jest nie tak.

Mianowicie:

Silnik strasznie się grzeje podczas pracy, po kilkunastu minutach nie da sie go dotknąć. Podadto na "lewych" obrotach podczas prania nie może uciągnąć bembna.
    Wirowanie jest niezaprzeczalnie (wtedy silnik się w sumie schładza troche-wiadomo wiatrak sie kreci szybciej).

Co może byc tego przyczyną?!?
    Czy silnik został dobrany prawidłowo?
    Daje zdjęcie tabliczek silnika spalonego (ta biała) i kupionego (żółta).

Proszę o poradę

Ardo A800X - silnik buczy i nie wchodzi na obroty przy wirowaniu, co robić? Ardo A800X - silnik buczy i nie wchodzi na obroty przy wirowaniu, co robić?
REKLAMA