Witam mam probem z zasilaczem ze strony http://www.danio.jaw.pl/schematy/zasilacz1.html wykonałem do niego płytke i raczej wzór jest poprawny. Czy ten zasilaczmożna zasilać z jednego transformatora 2x25V z tym że w tym trafie jest wspólny punkt dla tych dwóch odczepów, i dlatego dwa wejścia J1-ac1 i j3 ac1 są zwarte. Czy jest możliwe takie zasilanie? a jeżeli nie to jak można by przebudowaćukład żeby zasilać go z tego transformatora co mam?
Po podłączeniu układu bardzo grzał się kondensator C7 i C18 czy mogło to być spowodowane takim zasilaniem?? Po odłączeniu mostka odpowiadającego za ujemne napięcie na wyjściu J5 było ciągle napięcie takie jak po mostku D1. Czego to mogła być wina??
Z góry dziękuja za pomoc.
Po podłączeniu układu bardzo grzał się kondensator C7 i C18 czy mogło to być spowodowane takim zasilaniem?? Po odłączeniu mostka odpowiadającego za ujemne napięcie na wyjściu J5 było ciągle napięcie takie jak po mostku D1. Czego to mogła być wina??
Z góry dziękuja za pomoc.
Moderated By Mirek Z.:Tytuł naruszał punkty 10.9, 11, 11.1 i 11.2 regulaminu. Zmieniłem, dokonałem wpisu w książkę w profilu. Ponadto p.10.5 - temat założony w złym dziale.