logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lepszy Kaspersky Antivirus czy Kaspersky Internet Security?

Bartezzzzz 28 Gru 2007 18:20 4820 6
REKLAMA
  • #1 4632884
    Bartezzzzz
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam, chciałbym was się spytać co jest lepsze.
    Kaspersky Antivirus czy Kaspersky Internet Security? Oczywiście mówię o wersjach 07.
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 4632924
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Zarówno jeden jak i drugi jest moim zdaniem kiepski. Obydwa te programy pożerają ogrom zasobów. Od lat używam Sygate Firewall w połączeniu z NOD32 i mam spokój z robakami i nic mi nie zamula systemu.
  • REKLAMA
  • #3 4632988
    Bartezzzzz
    Poziom 14  
    Ale chyba z mocniejszymi komputerami nie ma problemu?
    Moje parametry:
    Cytat:
    Procesor= Intel core 2 duo e6400 2,14ghz
    Karta graficzna= Palit GeForce 7600GT 265ddr3
    Ram=1gb twimos dual
    Dysk twardy=WD 250gb
  • #4 4634497
    mariusek
    Poziom 13  
    Moim skromnym zdaniem najlepiej zainstalowac Kaspersky Antywirus + avg anti spyware.
  • REKLAMA
  • #5 4634678
    HONDAS
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 26
    100% gwarancji nie ma na żadnym antyvirusie.W tej konfiguracji nie powinno być problemu z żadnym.Ja używam nortona na 2.4 giga obecnie wczsniej na 1.7 i też nie narzekalem na nic.Komputer mi służyl do neta do robienia plytek i innych podstawowych spraw nigdy nie grałem więc nie wiem czy jest różnica.Ja tego nie zauważałem
  • REKLAMA
  • #6 4661915
    weryfany
    Poziom 27  
    Ocena: 148
    Może Nod32 nie obciąża systemu jak norton ale bardzo skuteczny bo na nim jadę już ponad rok (AVG i Avast-a miałem i nie polecam nikomu).
    Norton fakt skuteczny ale na słabsze kompy szkoda go instalować. (słabsze w sensie jak komuś zalerzy na prędkości w windzie)
  • #7 4661927
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    zdecydowanie Kaspersky Internet Security - koledzy, to nie dyskusja o wyższości świąt bożego narodzenia nad innymi tylko konkretne pytanie kolegi. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru między Kaspersky Antivirus a Kaspersky Internet Security w wersjach z 2007 roku. Część uczestników wskazuje, że oba programy Kaspersky są zasobożerne i mogą spowalniać system, zwłaszcza na słabszych komputerach. Alternatywnie polecane są rozwiązania takie jak Sygate Firewall w połączeniu z NOD32, które cechują się mniejszym obciążeniem systemu i skutecznością w ochronie przed robakami. Inna sugestia to instalacja Kaspersky Antivirus wraz z AVG Anti-Spyware. W kontekście wydajności Norton jest uznawany za skuteczny, ale bardziej odpowiedni dla mocniejszych komputerów. Ostatecznie, w odpowiedzi na pytanie, zdecydowanie rekomendowany jest Kaspersky Internet Security jako bardziej kompleksowe rozwiązanie ochronne.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA