logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kyocera FS 1000+ – jaki developer pasuje, gdzie kupić, opis kontrolek drukarki

fafu 15 Gru 2003 12:56 2185 7
REKLAMA
  • #1 438000
    fafu
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    W drukarce prawdopodobnie znajduje się developer czy ktoś wie jaki i od czego pasuje w agawie nic na ten temat nie wiedzą .
    Kiedyś miałem kyocere FS 600 i po wymianie tonera i wyczyszczeniu modułu z bebnem został wysypany developer w iednej firmie zrobili mi to ale skasowali mnie jak za zboże.
    a ten sam problem FS 1000+ tylko ze sam chcę to zrobić i sam sie zaopatrzyć w taki developer
    Pozdrowienia
  • REKLAMA
  • #2 441211
    Przemek26
    Poziom 15  
    Elloł ... te drukarki (z serii FS 1XXX) nie posiadają developera ... toner jest dwuskładnikowy ... jesli masz blade wydruki ... najpierw wyczyść dokładnie laser .. i zobacz co się zmieniło ... powinno być oki .. te drukareczki są bardzo wrażliwe na zakurzenie szybki i luster lasera :)
  • REKLAMA
  • #3 444472
    lord wiader
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Do drukarek seri fs 600 pasuje toner SHARP AR200 a do tego modelu jeszcze niestosowałem można zaryzykować nic się nie stanie.
  • #4 457358
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    witam....developer dosypuje sie tylko do modeli typu FS-6xx...do serii FS-1xxx nigdy !!....problem jasnych wydrukow zwiazany jest zapewne z zabrudzonym laserem....lub z rolka transferoowa....chodz kiedys mialem probblem takze z piecem:))...pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 460362
    Bog311
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Develpoer tylko w FS-600, FS-680, FS800 i tylko te. Wszystie 1000 i inne nowe bez. No i zgadzam się co do lasera. A czy ta drukarka nie jest czasem na gwarancji??
  • REKLAMA
  • #6 460372
    Przemek26
    Poziom 15  
    Forteca i Bog311 - dziwi mnie powielanie tego co napisałem jush 17 grudnia... (czyżby typowe nabijanie sobie postów...??) myślę, że należy teraz poczekać na odpowiedź samego zainteresowanego, a pisanie w koło tego samego nie ma żadnego sensu.

fafu napisz czy coś wskurałeś .. i zamknijmy ten nudny temat :P
  • #7 461038
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    no właśnie
    pomogło coś czy nie ?
  • #8 461957
    forteca
    Specjalista KYOCERA
    Ocena: 82
    hmmm...no coz...nie wiem czy i teraz odpowiadajac nie bede posadzony o punktatorstwo?...ale szczerze mowiac...jestem od niedawna no tym forum...i nie wiem jeszcze za bardzo o jakie punkty chodzi?....i do czego mi mialyby niby sluzyc?...a odpowiadajac mialem tylko na celu...podzielenie sie informacjami z tzw. pewnej reki...jako jeden z tzw. reprezentantow producenta, moge chyba tak stwierdzic? :)....no ale dosc bicia punktow:))))))).....poczekajmy na odpowiedz...a moze raczej na jej brak?...bo jak sadze problem juz rozwiazany:))))).....pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Drukarki Kyocera z serii FS-1XXX, w tym model FS 1000+, nie posiadają developera, ponieważ stosują toner dwuskładnikowy. Problemy z bladymi wydrukami najczęściej wynikają z zabrudzenia lasera lub rolki transferowej, a nie z braku developera. Developer jest stosowany jedynie w starszych modelach, takich jak FS-600, FS-680 i FS-800. W przypadku FS 1000+ nie ma potrzeby dokupywania developera ani jego uzupełniania. Zaleca się dokładne czyszczenie elementów optycznych lasera, co zwykle rozwiązuje problem jakości wydruków. Toner do FS-600 może być zastępowany tonerem SHARP AR200, jednak dla FS 1000+ nie podano odpowiednika. Warto również sprawdzić, czy drukarka nie jest na gwarancji przed samodzielną ingerencją.
REKLAMA