logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skaner częstotliwości - nasłuchowy, jaki wybrać?

tqmeh 29 Gru 2007 12:11 8389 4
REKLAMA
  • #1 4635502
    tqmeh
    Poziom 19  
    Ocena: 87
    Witam.
    Przymierzam się do kupna skanera.
    Po lektorze kliku postów na elektrodzie będzie to raczej Uniden.
    Jednak sprawa nie jest dla mnie oczywista, ponieważ żaden z przeczytanych tematów nie dal mi wystarczającej odpowiedzi.
    Zawędrowałem tu:
    http://inradio.pl/index.php?orderby=product_p...pasmowy%2Buniden&keyword1=&keyword2=&limit=30
    i zastanawiam się nad :
    UBC-69XLT-2
    UBC-72XLT
    UBC-92XLT
    A może w tych cenach można coś o lepszych parametrach wybrać?
    Ewentualnie, na który z w/w modeli jest lepszy w znaczeniu możliwości/cena?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4635899
    Sady
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 373
    Wpierw określ jakie przedziały częstotliwości najbardziej interesują, oraz rodzaj pracy (czy będzie zew antena, czy jako podręczny na wycieczki...)
  • REKLAMA
  • #3 4635971
    tqmeh
    Poziom 19  
    Ocena: 87
    Wiec co do czestotliwosci to nasze słuzby, chciaz mieszkam stosunkowo "daleko" (20km i terenie pagórkowatym) od duzych nadajnikow, ponadto nad moja chata = okolica jest kilka korytarzy (samoloty lataja jeden za drugim) i moze udalo by sie ich posluchać,
    co do anteny..... na poczatek raczej standardowa poniewaz nie wiem co i czy bedzie slychać (chociaz sporo zalezy wlasnie od anteny) a nie chce sie pchac w koszty bez pewnosci ze bedzie Ok.
  • REKLAMA
  • #4 4638196
    Sady
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 373
    Nadal nie określiłeś czy co chcesz, czy samoloty też :?:

Jeśli się chce to takiego nówkę 69XL, 72XL, 92XL można kupić za sporo mniej - jak zainteresowany to na PW zapraszam.
  • #5 6618534
    Pioro33
    Poziom 19  
    Ocena: 77
    witam
    chciałbym odświeżyć temat zastanawiam sie nad kupnem któregoś z wyżej wymienionych skanerów konkretnie UBC-92XLT chciałbym nasłuchiwać samoloty, brać tego unidena czy lepiej odłożyć więcej gotówki na inny sprzet. Kolego Sady można zgłosić sie na PW w sprawie... tak jak w poście powyżej :) dziękuję pozdrawiam

Czy w Ząbkach (koło Warszawy) jest zakaz pisania poprawną Polszczyzną. ???
    Regulamin pkt. 15 . [SP5ANJ]
    Proszę poprawić wpis zgodnie z regulaminem . W innym przypadku Twój wpis "poleci" do KOSZA.
REKLAMA