logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lutownica do 150 zł – transformatorowa Lutola 6B czy 6C, a może stacja kolbowa?

Robert !!! 30 Gru 2007 14:15 1845 5
REKLAMA
  • #1 4640265
    Robert !!!
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam,jestem tu praktycznie nowy.Prześledziłem szukajkę na temat lutownic ale zdania są bardzo podzielone i po prostu zbaraniałem.
    Nie mam żadnej lutownicy a co i raz potrzebuje coś polutować,a to jakieś ledy a to kable w aucie,zabawki dziecka i inne pierdy.Czasem naprawia się jakiś telefon,radio czy coś podobnego.
    Myślałem nad transformatorową lutolą-6C ale większość chwali 6B i twierdzi iż 6C są awaryjne...Jak to jest naprawdę?
    Macie większe doświadczenie pomóżcie mi proszę w doborze lutownicy,która będzie dla mnie najodpowiedniejsza?
    Transformatorowa,kolbowa,prosta stacja czy wogóle coś o czym nie mam pojęcia...?
    max do 150zł
    Jakieś linki na dobre sklepy z dobrymi cenami..

Post był raportowany.
    Zaniżanie poziomu Reg. pkt 8.1. [hefid]
  • REKLAMA
  • #2 4640386
    zygu666
    Poziom 17  
    Ocena: 24
    ja bym proponowal najzwyklejsza lutownice transformatorowa 75-100W sam mam ze 3 takie nie do zajechania nie sa drogie za 80zl jest już porządna
    to link do różnego sprzętu lutowniczego

http://www.tme.pl/katalog/index.phtml?f_szukaj=lutownica&idp=1

a to link z lutownica LT-100P , LT-75

http://www.tme.pl/katalog/index.phtml?f_szukaj=lutownica&idp=1
    jeśli chcesz przeznaczyć na to 150 zł to stać cię na dobra transformatorowa i kolbę prosta :):) a jak na potrzeby domowe to ci spokojnie takie dwa sprzęty wystarcza.
  • REKLAMA
  • #3 4641258
    JanuszKwi
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    LOL, w TME. Daj spokój, niech nie przepłaca.
  • REKLAMA
  • #4 4644790
    Robert !!!
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Nie chce kupować słabych jakościowo wyrobów.
    Jak już coś kupić to takiego w miarę konkretnego,żebym nie miał problemów z awaryjnością.
    Czy te lutownice ZDZ są dobre jakościowo??
    Które lepsze ZDZ czy Lutola,czy może to jest to samo? :roll:
  • REKLAMA
  • #5 4645279
    arekb81
    Poziom 31  
    Ocena: 741
    Przede wszystkim należałoby zadać pytanie, do czego ma służyć ta lutownica? Jeśli do łączenia kabli o niewielkich przekrojach i lutowania rezystorów, kondensatorów, diód LED do płytki itp. wystarczy moim zdaniem oporowa za ok 15 zł.

Cytat:
    Prześledziłem szukajkę na temat lutownic ale zdania są bardzo podzielone i po prostu zbaraniałem.

Skoro tak, to po co zakładać kolejny post na ten sam temat, w którym zdania również bedą podzielone?
REKLAMA