Czyli jesli dobrze zrozumiałem po instalacji sp2 system widzi dwurdzeniowy procesor jako pojedyncza jednostke???????
Dodano po 1 [godziny] 34 [minuty]:
mój menadzer zadan przedstawia sie nastepujaco i niewydaje sie mi zeby przedstawiał procesor dwurdzeniowy
natomiast znalezione zdjecie w internecie wyglada tak
wiec czy moj procesor jest dwurdzeniowymimo tego ze na wykresie nie ma przedstawionego podzialu na dwie kolumny?????
Witam
Mam pytanie a co mówi na temat tego procesora bios płyty głównej tzn. jak go rozpoznaje.
Drugie pytanie podaj dokładny typ płyty głównej.
Miałem już taki przypadek mimo iż płyta niby obsługiwała procesory dwurdzeniowe to dopiero po wgraniu najnowszego biosu poprawnie je obsługiwała.
Pozdrawiam
Któro to jest wersja biosa i skad mam go pobrac a moze jakim sposobem mam go wgrac??????
Znalazłe nowa wersje biosu i jakies programy do jego aktualizacji tylko nie wiem jak go zaktualizowac czy mozesz mi napisac krótka instrukcje?????
Pobrałem ten pierwszy o rozmiarze 455kb i narzedzie flash
W dyskusji poruszono problem sprawdzenia sprawności obu rdzeni procesora AMD Athlon X2 4200+. Użytkownik zauważył, że program Everest oraz Menadżer zadań systemu Windows XP nie pokazują podziału na dwa rdzenie, co budziło wątpliwości co do prawidłowego rozpoznania procesora. Wskazano, że system operacyjny Windows XP (zarówno Home, jak i Professional) obsługuje procesory dwurdzeniowe, a brak widoczności drugiego rdzenia może wynikać z nieaktualnego BIOS-u płyty głównej. Zalecano aktualizację BIOS-u płyty ECS (model K7S5A) do najnowszej wersji 1.1K, co po wykonaniu poprawiło rozpoznawanie procesora przez system i umożliwiło monitorowanie obu rdzeni. Podkreślono również znaczenie instalacji oficjalnych sterowników i narzędzi AMD. Po aktualizacji BIOS-u i sterowników system poprawnie wyświetlał model procesora oraz aktywność obu rdzeni, co potwierdziło ich sprawność. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.