logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

3 telefony w kilku pomieszczeniach na jednym numerze

roman4 06 Sty 2008 11:56 1906 4
REKLAMA
  • #1 4663389
    roman4
    Poziom 22  
    Ocena: 47
    Witam, są trzy telefony i chodzi mi o to że są trzy pomieszczenia odalone około 50m , i chciał bym aby te telefony współ pracowały z sobą , np podnoszę słuchawkę wciskam z klawiatury 2 i dzwoni drugi telefon , 1 - pierwszy telefon itd. Co mi do tego jest potrzebne. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4663462
    mariusz.ja
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Do tego jest Ci potrzebna centralka telefoniczna.
  • REKLAMA
  • #3 4663688
    xxpiotrek
    Poziom 19  
    Ocena: 39
    Telefony KX-T3250 3szt. Połączyć kablem 3parowym lub wykorzystać 3 pary w sieci telefonicznej. Do aparatów można podłączyć dwie linie telefoniczne analogowe. 3-cią parą komunikacja między tymi aparatami. w przypadku jednej linii zewnętrznej 2pary.
    Piotrek
  • REKLAMA
  • #4 4664903
    pol_s
    Poziom 25  
    Ocena: 34
    Może sprawę załatwi zespół trzech słuchawek bezprzewodowych. Wszystko zależy od odległości skrajnych lokalizacji (zasięg słuchawek dobrze by było sprawdzić praktycznie)

Pozdrawiam
  • Pomocny post
    #5 4666859
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2932
    Autorowi chodzi zapewne o wykorzystanie trzech starych zwykłych aparatów telefonicznych, a nie o zakup centralki czy też telefonów bezprzewodowych.
    Sama rozmowa to sprawa prosta, gorzej z wybraniem konkretnego numeru, ale to można by było zrobić jakiś dodatkowy przewód lub dwa, które służyły by tylko do wywołania. Oczywiście niekoniecznie z klawiatury, czy tarczy aparatu.

3 telefony w kilku pomieszczeniach na jednym numerze

Z dwoma aparatami sprawa jest o wiele prostsza. Wystarczy, że jeden podniesie słuchawkę, to u drugiego telefon dzwoni. Po podniesieniu słuchawki w drugim można prowadzić rozmowę. Schemat poniżej:
    http://img211.imageshack.us/img211/223/dwaaparatyxq2.jpg
REKLAMA