logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak sygnału zajętości w centrali Panasonic KXTD 1232 przy połączeniach DISA

aklak 18 Gru 2003 08:21 1845 3
REKLAMA
  • #1 441524
    aklak
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam mam proble z połączeniami przychodzącymi do abonentów wewnętrznych poprzez DISA. Abonent sieci publicznej nie otrzymuje sygnsłu zajętości podczas dzwonienia do abonenta wewnętrznego jeżeli abonent wewnętrzny prowadzi inną rozmowę sprawdziłem chyba wszystko i niemogę stwierdzić o co chodzi proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 441590
    rafxxww
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Problem tkwi w software centrali żeby z tym sie uporać trzeba miec software conajmniej 241G a najlepiej, żeby system pracował do tegow kazdej konfiguracji stabilnie, polecam wersję 241L lub 241M. Wersje softu trzeba sprawdzic przez np. wejscie w program 116 z aparatu którym mozna programowac centrale.
  • REKLAMA
  • #3 448563
    kropka73
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Witam
    Ja polecałbym w takiej sytuacji :
    1. Ustawić na aparacie "rozmowę oczekującą" (set 7311 cancel 7310)
    2. (Jeżeli to systemowy aparat)Pod 2 klawiszami DSS wpisać "LOOP CO"
    wtedy druga rozmowa przychodząca (wewn lub LM) zląduje na drugim przycisku lub w słuchawce będzie słychać pukanie.

A pozatym jak ktoś wybiera na DISIE numer zajętego abonenta to musi mieć zajęte, chyba że ustawiony jest jakiś przekaz lub grupa krążąca, lub rozmowa oczekująca.
    Pozdrawiam
  • #4 449070
    rafxxww
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Zajętość przy wybieraniu przez DISA została dopiero wprowadzona w sofcie 241G lub lub 241H a we wcześniejszych tego nie było.
REKLAMA