logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centralka napędu bramy dwuskrzydłowej ,, DUCATI "

camelllcamelll 08 Sty 2008 11:07 6359 12
REKLAMA
  • #1 4670715
    camelllcamelll
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    witam

Napęd bramy dwuskrzydłowej ,, DUCATI "
    do pewnego momentu wszystko chodziło super tzn. pilotem bramę otwierałem i pilotem zamykałem .

w tej chwili pilotem bramę otwieram i gdy chcę zamknąć to nie ma żadnej reakcji , tylko jakiś czas postoi i sama się zamyka .

poszukuję pomocy może jakiś warsztat

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4680003
    pmirkowicz
    Poziom 18  
    Ocena: 137
    Może coś jest nie tak z fotokomórkami, jeśli są zainstalowane? Trzeba sprawdzić czy po naciśnięciu pilota dociera sygnał na centralę (powinna się zaświecić dioda na centrali), jeśli się zaświeca tzn że odbiornik działa poprawnie. Należy również sprawdzić połączenia przewodów w kostce na centrali, może coś zaśniedziało i raz łączy a raz nie, bardzo często zdarzają się takie sytuacje. Jeśli nic nie pomoże wyślij fotki centralki to pomyślimy co dalej z tym zrobić!
  • #3 4680466
    camelllcamelll
    Poziom 12  
    witam

więc tak fotokomórek nie mam , wszystkie łączenia na kostkach posprawdzałem nic nie jest zaśniedziałe

wymontowałem płytkę z tego sterownika i wysłałem do naprawy /Nowy Sącz/

jak mi odeślą to dam znać

bardzo dziękuję za podpowiedź

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 7421012
    camelllcamelll
    Poziom 12  
    witam

wstaw zdjęcie Twojego pilota, jeżeli jest taki sam to ja mam dwie sztuki .

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 7422992
    camelllcamelll
    Poziom 12  
    witam

to wyślij zdjęcie centralki, porównam z moją centralką .
  • REKLAMA
  • #8 7423585
    tkkoziol
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    oto te sterowniki

ogolnie na kazdym z nich jest odbiornik na 433.92Mhz ale zdania sa podzielone bo jedni mowia ze standardowy pilot jest w stanie to obsluzyc a inni ze nie obsluzy tego i potrzebny jest specjalny pilot ?:/ dziwne :/

http://tkkoziol.w.interia.pl/cent1.jpg
    http://tkkoziol.w.interia.pl/cent2.jpg

(zdjecia sa mojego autorstwa)

centralki do bram DUCATI

Dodano po 3 [minuty]:

to zapodaj fotki twojego pilota (plytka drukowana), rzuce okiem
  • #9 7424097
    camelllcamelll
    Poziom 12  
    ja to się za bardzo na tym to nie znam, miałem cały napęd bramy DUCATI - popsuła mi się centralka więc kupiłem nową centralkę a piloty mi zostały

zdjęcie centralki i pilota zrobię jutro to wyślę / dziś nie mam jak /
  • #11 7425719
    camelllcamelll
    Poziom 12  
    Centralka napędu bramy dwuskrzydłowej ,, DUCATI "

to jest moja centralka i pilot / zdjęcie może nie najlepszej jakości /
  • #12 7495787
    jnsos
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Potrzebuje procedure doprogramowania pilotów do centralki ducati.
  • #13 8401565
    Schramm
    Poziom 12  
    Twoja centralka jest w trybie automatycznego zamykania po otwarciu - zamknięcie następuje po upływie około 30 sekund. W instrukcji jest procedura przywracania trybu manualnego. pozdr.

Dodano po 4 [godziny] 50 [minuty]:

Sprawdź ustawienie potencjometru oznaczonego RV2 - na minimum to tryb ręczny pozostałe pozycje to interwał czasowy do automatycznego zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu z centralą napędu bramy dwuskrzydłowej marki Ducati, gdzie pilot otwiera bramę, ale nie reaguje na polecenie zamknięcia, a brama zamyka się automatycznie po pewnym czasie. Sugerowano sprawdzenie fotokomórek, sygnału pilota (dioda na centrali) oraz połączeń przewodów, które mogą być uszkodzone lub skorodowane. Autor potwierdził brak fotokomórek i sprawdził połączenia, a uszkodzoną płytkę sterownika wysłał do naprawy. W kolejnych postach poruszono temat doboru i programowania pilotów na częstotliwość 433,92 MHz, z uwagą, że niektóre piloty mogą nie być kompatybilne i wymagany jest specjalny model. Podano zdjęcia centralek i pilotów w celu porównania. Wskazano również, że centrala może być ustawiona w tryb automatycznego zamykania po otwarciu (ok. 30 sekund), a w instrukcji znajduje się procedura przywracania trybu manualnego poprzez regulację potencjometru RV2 na minimum.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA