.
Witam
Krótko mówiąć mam zasilacz ATX CODEGEN 300 W
.
Problem: zasilacz nie działa.
Objawy: jak się go włancza to robi tylko taki zaskok 1 sek. i sie wyłancza.
.
Posiadm miernik DT-830 B ale nie wiem jak sie do tego zabrać
.
co zrobiłem do tej pory:
na mierniku ustawiam mierzenie diody takie coś z strzałką i kreską przykładam do bezpiecznika i wskazuje mi na wyświetlaczu 001
co to znaczy nie wiem ale podejrzewam że bezpiecznik jest dobry, gyż napoczątku przed doknięciem bezpiecznika wskazywał mi miernik same 1
.
a jeszcze jedno nie potrzebuje takich wypowiedzi jak:
- czy nie wiesz do czego służy szukaj (nie wypowiadam sie dalej co do tej opcji)
- kup sobie używany dobry (jak bym chciał to bym tu nie zaglądał i bym sobie kupił)
itp,itd
.
a co do operatorów tej strony prosiłbym o nie pochopne przesuwanie tego tematu do kosz, chyba też obowiązują was jakiś regulamin i podejrzewam ze powino być coś takiego jak okres ważności Tematu.
.
Dodano po 6 [minuty]:
a jeszcze jedno tak wygląda mój zasilacz, te zdjęcie zawdzięczam funkcji szukaj (to co dobre z tej funkcji ale ile czasu spędziłęm przy funkcji szukaj to mała bania)
a jeszcze nie znalaząłem napięcia przy dolnym lewym rogu tego zdjęcia są takie same dwie części koło siebie takie brązowe. Co to jest to nie wiem, bo jak bym wiedział to bym tutaj tematu nie umieszczał
Mierzę narazie na mierniku i opcji dioda
a i na moim zasilaczu jest bezpiecznik jeszcze.
Zdjęcia należy załączać tak: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
[Mirek Z.]
Witam
Krótko mówiąć mam zasilacz ATX CODEGEN 300 W
.
Problem: zasilacz nie działa.
Objawy: jak się go włancza to robi tylko taki zaskok 1 sek. i sie wyłancza.
.
Posiadm miernik DT-830 B ale nie wiem jak sie do tego zabrać
.
co zrobiłem do tej pory:
na mierniku ustawiam mierzenie diody takie coś z strzałką i kreską przykładam do bezpiecznika i wskazuje mi na wyświetlaczu 001
co to znaczy nie wiem ale podejrzewam że bezpiecznik jest dobry, gyż napoczątku przed doknięciem bezpiecznika wskazywał mi miernik same 1
.
a jeszcze jedno nie potrzebuje takich wypowiedzi jak:
- czy nie wiesz do czego służy szukaj (nie wypowiadam sie dalej co do tej opcji)
- kup sobie używany dobry (jak bym chciał to bym tu nie zaglądał i bym sobie kupił)
itp,itd
.
a co do operatorów tej strony prosiłbym o nie pochopne przesuwanie tego tematu do kosz, chyba też obowiązują was jakiś regulamin i podejrzewam ze powino być coś takiego jak okres ważności Tematu.
.
Dodano po 6 [minuty]:
a jeszcze jedno tak wygląda mój zasilacz, te zdjęcie zawdzięczam funkcji szukaj (to co dobre z tej funkcji ale ile czasu spędziłęm przy funkcji szukaj to mała bania)
a jeszcze nie znalaząłem napięcia przy dolnym lewym rogu tego zdjęcia są takie same dwie części koło siebie takie brązowe. Co to jest to nie wiem, bo jak bym wiedział to bym tutaj tematu nie umieszczał
Mierzę narazie na mierniku i opcji dioda
a i na moim zasilaczu jest bezpiecznik jeszcze.
Zdjęcia należy załączać tak: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
[Mirek Z.]