Witam.
Mam taki problem: auto (Citroen Xantia 2.0 16V) ma zamontowana sekwencyjna instalacje gazowa. Po kilku dniach użytkowania samocodu zauważyłem kilka problemów. W zwiazku z tym chcialbym podlaczyc sterownik od gazu do laptopa. Schemat interfejsu juz znalazlem ale nie moge zidentyfikowac jaki jest komputer a wiec jakiego softu szukac. Od instalacji nie ma żadnych dokumentów - auto sprowadzone z Niemiec
Postaram się opisać co jest zamontowane i opisane w samochodzie:
- butla toroidalna "ATRAMA" wskaznik A.E.B.
- reduktor "ZAVOLI" SRL ITALY
- listwa wtryskowa "ZAVOLI"
- centralka:
COD.AEB750 B
09-05-03
B01036050 18/3/1
MADE IN ITALY
TIPO AEB750
- Sterownik
COD.AEB2001 N
B1071407 21/3/2
06-06-03
MADE IN ITALY
A.E.B.srl
Tipo A.E.B.2001
Niestety naklejka która była przyklejona z przodu została zerwana.
Wtyczka do komunikacji z komputerem jest identyczna jak w Leonardo, Nicolaus, Voila Plus, Milenium, Bingo.
Proszę wszystkich o rozpoznanie sterownika i ewentulne podanie linku do softu, schematu podłączenia lub instrukcji. Może ktoś ma podobny sterownik. Z góry bardzo dziękuje.
Mam taki problem: auto (Citroen Xantia 2.0 16V) ma zamontowana sekwencyjna instalacje gazowa. Po kilku dniach użytkowania samocodu zauważyłem kilka problemów. W zwiazku z tym chcialbym podlaczyc sterownik od gazu do laptopa. Schemat interfejsu juz znalazlem ale nie moge zidentyfikowac jaki jest komputer a wiec jakiego softu szukac. Od instalacji nie ma żadnych dokumentów - auto sprowadzone z Niemiec
Postaram się opisać co jest zamontowane i opisane w samochodzie:
- butla toroidalna "ATRAMA" wskaznik A.E.B.
- reduktor "ZAVOLI" SRL ITALY
- listwa wtryskowa "ZAVOLI"
- centralka:
COD.AEB750 B
09-05-03
B01036050 18/3/1
MADE IN ITALY
TIPO AEB750
- Sterownik
COD.AEB2001 N
B1071407 21/3/2
06-06-03
MADE IN ITALY
A.E.B.srl
Tipo A.E.B.2001
Niestety naklejka która była przyklejona z przodu została zerwana.
Wtyczka do komunikacji z komputerem jest identyczna jak w Leonardo, Nicolaus, Voila Plus, Milenium, Bingo.
Proszę wszystkich o rozpoznanie sterownika i ewentulne podanie linku do softu, schematu podłączenia lub instrukcji. Może ktoś ma podobny sterownik. Z góry bardzo dziękuje.