logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić zasięg WLAN na parterze z użyciem niewidocznego AP?

finch 14 Sty 2008 22:56 1110 2
  • #1 4695100
    finch
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    Witam

Domek z użytkowym poddaszem na zewnątrz antena panelowa do WLANu. Na poddaszu aygnał jest znakomity(ścianki z regipsu) natomiast na parterze jest lipa. Pomyślałem sobie że można by wstawić jakiś AP żeby łapał sygnał ze stacji matki wzmacniał i siał po parterze ale żeby przy tym był niewidoczny dla komputera jako osobna sieć bezprzewodowa.
    Ponieważ nie mam pojęcia czy coś takiego da się w ogóle wykonać zwracam się tu do kolegów z większym doświadczeniem prosząc o radę.

dzięki za pomoc finch
  • #2 4695136
    danfil
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Rozwiązanie mało zdrowe:

rozumiem że jesteś klientem jakiejś sieci, to kup AP sklonuj MAC i ustaw na go jako REPETER. Bardziej optymalne - 2 AP jeden jako klient drugi jako AP.
    Pogadaj z Adminem czy aby MAC ci sie pokryją ... bo inaczej filtracja cię wytnie.

Albo źle zrozumiałem to nie bierz tego pod uwagę..
  • #3 4695156
    finch
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    moje nie dopowiedzenie przepraszam.

Sprawa wygląda tak że net jest dostarczany do domu przez TP. net->modem adsl linksysa->asus wl 500gp->siec w domu
    reszta wygląda tak jak pisałem nie przewidziałem że będzie tak lipnie z sygnałem a teraz już kabla sobie pociągnąć nie mogę.
REKLAMA