Aktualizacja.
Z tej racji że sam dziś (2011-01-26) potrzebowałem coś zakupić w elektroniku, najpierw zasięgnąłem waszej opinii tutaj i postanowiłem zrobić wycieczkę po tych sklepach.
Zatem aktualizuję informacje dla co bardziej ciekawszych.
"ABC Electronics"
Al. N.M.P. 3
0-34 324-65-05
atomus2003 napisał: "ABC Electronics" Al. N.M.P. 3 0-34 324-65-05
Nie potrafiłem znaleźć tego sklepu na Al. N.M.P. 3 - może źle szukałem, więc nie potrafię powiedzieć czy istnieje. (Teraz przy cytowaniu widzę że źle odczytałem adres, tutaj jest Al. N.M.P. 3 a ja szukałem Al. N.M.P. 30 albo Al. N.M.P. 34).
"Świat Elektroniki"
ul. Kopernika 10 /12
0-34 366-90-44
atomus2003 napisał: "Świat Elektroniki" ul. Kopernika 10 /12 0-34 366-90-44
punczitto13 napisał: Ostatnio rozbudowano ten sklep na Kopernika i według mnie jest do niego bliżej z dworca PKS.
atomus2003 napisał: Natomiast Świat Elektroniki jest, a przynajmniej był trochę drogi.
Byłem.
Tak. Jeśli chodzi o lokalizację to jest najbliżej dworców, niedaleko Akademii im. Jana Długosza/fili na ul Waszyngtona/.
Tak. Jest rozbudowany, wg. mnie to jest typowy
sklep elektroniczny.
Nie potrafię nic powiedzieć w stosunku do cen.
"Maxtronik"
ul. Garibaldiego 11/13
0-34 365-44-32
atomus2003 napisał: "Maxtronik" Garibaldiego 11/13 0-34 365-44-32
atomus2003 napisał: Na Garibaldiego koło filharmonii był fajny i tani sklepik obsługiwany przez miłe panie.
atomus2003 napisał: polecam Maxtronik
shadow_no napisał: NATOMIAST, dziś byłem w Maxtroniku i... Nie będę chodził gdzie indziej.
Sklep szczerze polecam, miła obsługa, tanie elementy, duuży wybór.
Byłem.
Potwierdzam powyższe opinie. Sklep nadal funkcjonuje. Panuje tam klimat typowo jak w
zakładzie elektronicznym, a nie sklepu, ale jest to sklep
(wydaje mi się że była nawet tabliczka że wykonują jakieś urządzenia elektroniczne na zamówienie).
Łatwo zamówić nietypowe elementy elektroniczne.
Ja kupowałem lutownice gazową i była, a nie mieli jej na Kopernika w "Świat Elektroniki".
Obsługa - oczywiście dwie miłe i (co najważniejsze) rzeczowe Panie - znają się na tym co sprzedają.
Również nie jest wcale daleko od dworca, od Alei N.M.P. blisko, może tylko 5 minut dalej niż do "Świat Elektroniki" na Kopernika.
ELTROX.Pl
ul. Główna 23
Mateusz_ecp napisał: Polecam wszystkim zainteresowanym sklep ELTROX.Pl na Głównej 23 troszkę daleko od centrum ale chłopaki rekompensują to swoim poczuciem humoru.
Z całą oferta można zapoznać się na eltrox.pl - nie wiem czy o to Ci chodziło.
Byłem, ale w 2011r. około października.
Jest to sklep raczej od urządzeń elektroniki użytkowej, takiej jak telewizja przemysłowa, cctv, domofony, rejestratory obrazu itp.
Kupowałem tam wtedy kamery IP.
Prawdą jest że trochę daleko od centrum, jak również to że "chłopaki" mają poczucie humoru. Znają się na swoim fachu.
"UVX Elektronik" Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Halina Łożyńska
ul. Piłsudskiego 11
tel. 503446933
mgrlukasz napisał: "UVX Elektronik" Przedsiębiorstwo Handlowo-Usługowe Halina Łożyńska
Częstochowa, ul. Piłsudskiego 11 tel. 503446933
Niestety nie byłem - nie umiem się wypowiedzieć na ten temat.
Objaśnienie.
Jestem spoza Częstochowy, nie jestem żadnym kontrolerem, tajnym klientem, osobą nasłaną do przeprowadzenia wywiadów, ani żadnym podobnym "konfidentem". Po prostu potrzebowałem na już lutownicę gazową i posługując się informacjami w tym temacie postanowiłem zrobić własny, bez stronniczy obchód, aby na przyszłość wiedzieć co i jak.
Między sklepami poruszałem się samochodem.
Sam osobiście również wolę profesjonalną obsługę w "Maxtronik"-u i też tam będe chodził od dziś