logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zgromadźmy adresy warszawskich sklepów z elektroniką: układy, części, chemia, narzędzia

03 Sty 2022 12:18 1620 12
REKLAMA
  • #1 19796985
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 19797408
    zetdeel
    Poziom 39  
    Ocena: 883
    * Firma Piekarz, Warszawa, Wólczyńska 206
    * Sławmir, Warszawa, Dzierżoniowska 9A
    * TV SAT ELECTRONIC KONSTANTY SACHARCZUK, Łomianki, Brukowa 8
    * Huma Co. Sp.j. A. H. Oknińscy, Legionowo, Słowackiego 6B
  • #3 19797433
    jarek_lnx
    Poziom 43  
    Ocena: 6114
    W Piekarzu to jeszcze są szanse skompletować elementy na jakieś proste urządzenie na W.G.E. gorzej, zostały, jeśli dobrze pamiętam, dwie firmy Elektronika-elektrotechnika i Vega-tronik, ale tu skompletowanie elementów może się nie udać.

W przeciągu ostatnich kilku lat ze dwa razy wpadłem na głupi pomysł pomysł - nie będę czekał na przesyłkę jutro/pojutrze, kupię w sklepie dzisiaj - i powiem że jest to bardzo trudno zrealizować, nawet jeśli potrzebujemy tylko podstawowe elementy.

Elektronika się rozwija, duże sklepy wysyłkowe mają coraz więcej w ofercie, a małe mają mało i coraz mniej, przychodzi do nich mało klientów, więc muszą mieć drogo, nie zamówią hurtowej ilości nietypowych elementów bo nikt od nich nie kupi. Kilka firm z handlu elementami przerzuciło się na handel modułami do Arduino.

Podobnie znikają inne małe sklepy elektryczne, metalowe...
  • REKLAMA
  • #4 19797538
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 19797757
    jarek_lnx
    Poziom 43  
    Ocena: 6114
    AlfaCentauriss napisał:
    Nie, nie będzie mnie na W.G.E., już mnie na wymioty zebrało:
    Vega-tronik?
    Postaw się w ich sytuacji, nie ważne że ten tandetny przełącznik wart jest 50gr, przyjdzie może jeden klient na godzinę, kupi jakąś drobnicę, a tu trzeba pracowników utrzymać, pawilon opłacić i wypadło by jeszcze coś zarobić, jak już ten klient przyjdzie wypadało by żeby choć stówkę zostawił, obojętnie jakim sposobem. Sklepy które sprzedają dużo mogą być tanie, sklepy które stoją puste muszą być drogie. A jak są drogie, to nikt nie przychodzi, chyba że przekonają klientów że są ekskluzywne :)
  • #6 19797824
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3855
    Lewandowscy.pl sprzedaja stacjonarnie w malichach pod pruszkowem. Trochę gratów jest a i ceny zacne.
  • REKLAMA
  • #7 19797953
    korteksik
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Może nie wszyscy wiedzą, ale warto to podkreślić - sklep PIEKARZ nie prowadzi sklepu stacjonarnego - tzn. nie kupi się już na miejscu podzespołów. Można tylko odebrać osobiście towar zamówiony online lub telefonicznie.
  • #9 19800926
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6368
    AlfaCentauriss napisał:
    Nie, nie będzie mnie na W.G.E., już mnie na wymioty zebrało:
    Przecież tam zawsze tak było - ceny z takiego kosmosu, że dziwiłem się, że ktokolwiek tam kupuje. Taki najlepiej zaopatrzony dla hobbystów, to chyba AVT na Leszczynowej.
  • #10 19801023
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 19814917
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1230
    Sklep SCALAK na ulicy Igańska 11.
  • REKLAMA
  • #12 19819635
    LEDówki
    Poziom 43  
    Ocena: 2587
    Jagiellońska 5A lecz nie wiem czy jeszcze jest.
  • #13 19819652
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1230
    AlfaCentauriss napisał:
    do elektronika z koszykiem jak w Biedronce

Hurtownia elektryczna Onninen ma część punktów razem ze sklepem samoobsługowym i wózkami jak w supermarkecie. Super sprawa, bo możesz sprawdzić czy jakieś elementy to jest dokładnie to czego potrzebujesz, porównać wymiary itp.

Dodano po 5 [minuty]:

LEDówki napisał:
    Jagiellońska 5A lecz nie wiem czy jeszcze jest.

W podobnym wątku jest info, że nadal istnieje.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3860751.html#19806305

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji zebrano adresy warszawskich sklepów z elektroniką, w tym Piekarz, Sławmir, TV SAT ELECTRONIC, Huma Co., oraz Vega-tronik. Użytkownicy podkreślają trudności w znalezieniu lokalnych dostawców komponentów elektronicznych, wskazując na wysokie ceny i ograniczony asortyment w małych sklepach. Wspomniano również o AVT jako dobrze zaopatrzonym sklepie, a także o hurtowni elektrycznej Onninen, która oferuje możliwość sprawdzenia elementów na miejscu. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z zakupami oraz aktualizacjami na temat dostępności produktów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA