witam serdecznie,znajduje sie w potrzebie,na jutro potrzebuje zrobic 4 zadania, do sprawozdania,mam zadan do zrobienia od 4 do 10,z tym że zadanie 4,5,6 juz zrobione jest,i niewiem wlasnie jak rozwiazac zadania od 7 do 10.
Bardzo prosze o pomoc,przesyłam załącznik co dotychczas mam zrobione,i sa tez w załączniku tresci zadań:i są tez tam wyniki pomiarów
tutaj jest cale sprawozdanie
http://rapidshare.com/files/85780916/regulacja_napiecia.rar.html
ale dla jasnosci to napisze tutaj:
Zadanie 7
Narysować dla p.II.3(chodzi o tabele bodajze 3) charakterystyke I/Imax =f(R/R0)
Zadanie 8
Z pomiarów z p IV czyli bodajze tabeli 4 okreslic ktory rezystor słuzy do regulacji zgrubnej,a ktory do regulacji precyzyjnej
zadanie nr 9
Dobrać rezystor suwakowy tak aby przy napięciu zasilającym U=100 V mozna bylo regulować prąd płynący przez odbiornik o rezystancji Ro=20 Ohm w granicach od 0,5 A do 5A.
zadanie 10
Dobrac dwa rezystory suwakowe R1 i R2 (schemat nr 4) tak by przy napięciu zasilającym U=15 V i Ro=20 Ohm, prąd był regulowany 0,2 A do 0,75A. Pamiętać że rezystor R1 służy do zgrubnej regulacji a rezystor R2 do precyzyjnej.Określić prądy znamionowe rezystorów.
Bardzo prosze jeszcze raaz o pomoc.
Dziękuje z gory
Post był raportowany.
(PROśba PILNE) - ozdobnik? -->REGULAMIN pkt 11.
Nie używaj wielkich liter w tytule -->REGULAMIN pkt 10.9.
Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15.
Następnym razem będzie OSTRZEŻENIE. [hefid]
Bardzo prosze o pomoc,przesyłam załącznik co dotychczas mam zrobione,i sa tez w załączniku tresci zadań:i są tez tam wyniki pomiarów
tutaj jest cale sprawozdanie
http://rapidshare.com/files/85780916/regulacja_napiecia.rar.html
ale dla jasnosci to napisze tutaj:
Zadanie 7
Narysować dla p.II.3(chodzi o tabele bodajze 3) charakterystyke I/Imax =f(R/R0)
Zadanie 8
Z pomiarów z p IV czyli bodajze tabeli 4 okreslic ktory rezystor słuzy do regulacji zgrubnej,a ktory do regulacji precyzyjnej
zadanie nr 9
Dobrać rezystor suwakowy tak aby przy napięciu zasilającym U=100 V mozna bylo regulować prąd płynący przez odbiornik o rezystancji Ro=20 Ohm w granicach od 0,5 A do 5A.
zadanie 10
Dobrac dwa rezystory suwakowe R1 i R2 (schemat nr 4) tak by przy napięciu zasilającym U=15 V i Ro=20 Ohm, prąd był regulowany 0,2 A do 0,75A. Pamiętać że rezystor R1 służy do zgrubnej regulacji a rezystor R2 do precyzyjnej.Określić prądy znamionowe rezystorów.
Bardzo prosze jeszcze raaz o pomoc.
Dziękuje z gory
Post był raportowany.
(PROśba PILNE) - ozdobnik? -->REGULAMIN pkt 11.
Nie używaj wielkich liter w tytule -->REGULAMIN pkt 10.9.
Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA -->REGULAMIN pkt 15.
Następnym razem będzie OSTRZEŻENIE. [hefid]