logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić TV Trwam na tunerze Silvercrest SL 65? Słaby sygnał z Astry

lamicko 25 Sty 2008 17:03 3457 7
REKLAMA
  • #1 4734472
    lamicko
    Poziom 10  
    Witam wszystkich uzytkownikow jestem tu nowy i mam nastepujacy problem z tunerem cyfrowym silvercrest sl 65 na ktorym nie moge złapac tv trwam i wogole ciagle mam slaby sygnal z satelity astra.A satelite raczej mam ustawione na astre bo ustawialem pod analogowym tunerkiem i wszystko dziala pieknie a jak przelacze na cyfrowy to intensywnosc sygnaly 30% a jakosc sygnalu 11%.Prosze wszystkich znajacych sie na rzeczy o pomoc.Z gory dziekuje za odpiwedzi.Pozdrawiam Czy nikt nie zna sie na tym tunerze ja juz 2-gi dzien walcze z tym tunerem i nie moge tej trwam zlapac,moze cos zle robie zle programuje prosze bardzo o pomoc,POMOCY
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4734649
    lamicko
    Poziom 10  
    Kabel jest raczej ok bo jak podlacze tuner analowgoy to sciaga a jak cyfrowy to nic,konwerter mam jakis stary kupilem go razem z czasza na pchlim targu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 4734760
    lamicko
    Poziom 10  
    Doominus masz moze gg chcialbym sie zapytac ciebie o pare spraw bo widze ze znasz sie na rzeczy nie zasmiecajac forum.jesli mozesz napisz swoje gg to bym sie odezwal i zapytal o pare rzeczy aby rozwiac watpliwosci.
  • #6 4735756
    Lidzia
    Poziom 28  
    Ocena: 36
    A przeskanowałeś astre ? i nie znalazlo TV Trwam musi i niema siły ale jak masz już pamięć pełną to tuner nic cie nie dopisze bo gdzie trza usunąć polowe niepotrzebnych kanałów i skanować astre,to jest tuner pod jtag 6 pinowy czy 20pinowy ? bo tam tylko jtagiem zmieniasz flesza lub rs232 liste ale tylko niemieckie z astry innych list niema.
  • #7 4735888
    lamicko
    Poziom 10  
    Jak moge sprawidzic pod ile jtag mam tuner i gdzie to sprawdzic?Gdzie jest ten flesz i wogole po co on jest?Chetnie skontaktowal bym sie z toba Lidzia na gg zebym mogl konkretnie sie dowiedziec wszystkich rzeczy dotyczacych tego tunera.Jesli mozesz to napisz moje gg:606863.Czekam na odpowiedzi albo kontakt gg.Pozdrawiam
  • #8 4736597
    Lidzia
    Poziom 28  
    Ocena: 36
    Pooglądaj tu masz wsio http://www.youtube.com/watch?v=PmOgqxEHS8Q
    tu masz instrukcje pl http://www.mysilvercrest.de/foto/support/BDA_SL_65_Poland.pdf
    tu jakieś softy ale musisz wiedzieć dokładnie jaki tuner procesor
    6 pinowy to rodzina "b1" procek ALi 3329
    20 pinowy to rodzina na procku STi5518
    http://dvb-upload.com/index.php?search=SL65&date=0&order=licznik+DESC&lang=PL
    Jak ustawić TV Trwam na tunerze Silvercrest SL 65? Słaby sygnał z Astry
    20 pin

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy słabego sygnału i braku odbioru TV Trwam na tunerze cyfrowym Silvercrest SL 65 podłączonym do satelity Astra. Użytkownik posiada stary konwerter i kabel, które działają poprawnie z tunerem analogowym, lecz przy cyfrowym sygnał jest bardzo słaby (intensywność 30%, jakość 11%). Zalecane jest zakupienie nowego konwertera dedykowanego do odbioru cyfrowego. Konieczne jest również przeskanowanie satelity Astra i usunięcie niepotrzebnych kanałów, gdyż pełna pamięć tunera uniemożliwia dodanie nowych pozycji. Tuner Silvercrest SL 65 występuje w dwóch wersjach sprzętowych: z procesorem ALi 3329 (6-pinowy JTAG) oraz STi5518 (20-pinowy JTAG). Wymiana oprogramowania (softu) i modyfikacja listy kanałów odbywa się przez interfejs JTAG lub RS232, jednak dostępne są głównie niemieckie listy kanałów z Astry. Dostępne są instrukcje i oprogramowanie online, które pomagają w konfiguracji i aktualizacji tunera.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA