logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schematy budowy subwoofera aktywnego: wzmacniacz, filtr, komponenty

DEOFUX 24 Gru 2003 13:57 2648 18
REKLAMA
  • #1 449118
    DEOFUX
    Poziom 11  
    Więc tak szukałem w sieci różnych schematów dotyczących budowy suba aktywnego ale nic nie ma tzn niby cos jest ale tak nie do końca.
    Tak konkretnie to chodzi mi o wszystko schemat wzm. do sub. aktywnego filtr itd. co tylko jest potrzebne :lol:
  • REKLAMA
  • #4 449312
    DEOFUX
    Poziom 11  
    heh właśnie o to chodzi że tam byłem i nic takiego nie znalazłem no chyba że jeszcze na forum dokładniej poszukam :lol: :oops:
  • REKLAMA
  • #5 449427
    igod
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Widać nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i robienie subwoofera nie jest dla Ciebie. Na w/w stronach jest prawie wszystko.
  • #6 449433
    Kwaczor

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 42
    :arrow: IGOD
    czy ty nie potrafisz odpowiadac ludziom na pytania, tylko wytykac im błedy? chyba, że piszesz takie bzdury po to, zeby punktow nazbierac.

:arrow: DEOFUX
    szukaj dalej, ktos powinien pomoc. czasem trzeba przetrwac pierwsze "dobre rady"
    Konto firmowe:
    MEDIVOICE Michał Kaczmarek
    Ogrodowa 14, Leszno, 64-100 | Tel.: 609XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.mvoice.pl
  • REKLAMA
  • #7 449434
    igod
    Poziom 24  
    Jak ktoś w ogóle nie myśli to nie potrafię.
  • REKLAMA
  • #9 449441
    igod
    Poziom 24  
    Wszyscy może nie, ale większa połowa.
  • #11 449448
    igod
    Poziom 24  
    Masz racje, wesołych świąt.

Uhuhu, znowu sobie nabiłem kilka postów, ależ to proste.
  • #12 449968
    Talib
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Ej Igod rozumiem cie troche ....jak na stronie o robieniu subowofferów nie mozna nic znalezc????? to niekiepskie jest..albo ludzie sie nie rozglądają albo czytac nie umieją, albo tylko obrazki oglągają..
  • #13 450023
    DEOFUX
    Poziom 11  
    nie dlaczego odrazu taka krytyka przeciez powiedziałem że szukałem ale na stronkach które podali mi: KB i nfsking thx
    jeszcze nie byłem
  • #14 450029
    Talib
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    [heh właśnie o to chodzi że tam byłem i nic takiego nie znalazłem no chyba że jeszcze na forum dokładniej poszukam ] - tak wlasnie napisałes !!
  • #16 532936
    marosik
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Standardowo najpopularniejszy uklad tda 7294... A nie ma czegos mocniejszego do suba? najlepiej cos prostego i jednoczesnie nie scalonego?
  • #17 533368
    MisiekII
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Igod pisze:
    Cytat:
    Wszyscy może nie, ale większa połowa.

Cytat:

Jak ktoś w ogóle nie myśli to nie potrafię.

Ty "myśliciel" ?! A która to ta większa połowa??

Pozdrawiam.
    Więcej wyrozumiałości.
  • #18 534332
    igod
    Poziom 24  
    Żartowałem ;-)
  • #19 534708
    nfsking
    Poziom 24  
    Ocena: 7
    :arrow: misiekII
    to ty jesteś niemyslącym yeti, skoro nie skumałeś jednego z najstarszych dowcipów świata(o większej połowie) POZDRO!

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła poszukiwań schematów budowy aktywnego subwoofera, w tym wzmacniacza i filtrów. Użytkownik szukał kompletnych schematów wzmacniacza do subwoofera aktywnego oraz filtrów, jednak miał trudności ze znalezieniem pełnych i szczegółowych materiałów na wskazanych stronach internetowych. Wskazano kilka adresów, m.in. http://subwoofer.t17.ds.pwr.wroc.pl/, http://www.mdcs.prv.pl/ oraz http://republika.pl/carton/, gdzie można znaleźć projekty i artykuły dotyczące wzmacniaczy 1x100W lub 2x100W do subwooferów aktywnych. W dyskusji pojawiła się również sugestia użycia popularnego układu scalonego TDA7294 jako wzmacniacza do subwoofera, choć padło pytanie o mocniejsze i prostsze rozwiązania, najlepiej nie scalone. Wątki poboczne dotyczyły krytyki sposobu komunikacji na forum, jednak główny temat koncentrował się na znalezieniu praktycznych schematów i komponentów do budowy subwoofera aktywnego.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA