logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zestaw HF Nokia CK-1W - trzaski i przerwy w transmisji dźwięku

DarkDaro 28 Sty 2008 16:36 1626 4
REKLAMA
  • #1 4745135
    DarkDaro
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Zainstalowałem nowy zestaw Nokia CK - 1W w aucie. Działa poprawnie ale podczas rozmowy mój rozmówca słyszy nieraz trzaski lub przerwy w transmisji dzwieku. Czym to może być spowodowane? Proszę chociaż o jakieś sugestie co mam sprawdzać. Ja słyszę wszystkich dobrze.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5804161
    wazalski
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    witam

możliwości jest wiele ale dobrze przyjrzyj się przewodowi od mikrofonu i jego lokalizacji jeśli mik będzie się ruszał i obijał w trakcie jazdy to rozmówca może słyszeć straszne trzaski

taka sama sytuacja może powstać jeśli kabel od mik będzie uszkodzony przygnieciony gdyż jest bardzo delikatny

następna opcja to połączenie jeśli centralka nie jest zamocowana sztywno do jakiegoś elementu w aucie i moze sie przemieszczać to wtyczka od mik moze się poruszać i to tez będzie powodowało trzaski na początek spr to a dalej ...:
  • REKLAMA
  • #3 5804441
    DarkDaro
    Poziom 11  
    Mikrofon wymieniłem, centralka jest ok. Problem rozwiązał się dopiero po wymianie telefonu. Nokia 6288 i 6151 mają strasznie kiepski Bluetooth. N81 oraz Iphone działają bez problemów.
  • REKLAMA
  • #4 5804539
    wazalski
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    i to było to dalej :) mam pytanko posiadam taki zestaw ale przelezał juz troche w szfiie i zapodzial mi sie kabelek zasilajacy czy byłbys w stanie zrobic fotke kabelka dokladnie zlaczki a moze pamietasz nigdzie tego niemoge znalezc a ck-7 ma inny pozdr
  • #5 5804872
    DarkDaro
    Poziom 11  
    Zdjęcia nie zrobię bo musiałbym rozmontowac znowu deskę ale załączam schemat. Kabel ma symbol CA-7P i jest do kupienia ew. zrób sam - moze pasuje kość od zasilacza komputerowego.
    Załączniki:
    • CA-7P_0001.jpg (77.89 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA